11.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateGuvernul Marii Britanii va comunica pe Twitter

Guvernul Marii Britanii va comunica pe Twitter

Guvernul Marii Britanii va comunica în curând şi prin intermediul platformei de microblogging Twitter, vineri fiind publicat, pe site-ul instituţiei, un ghid de 20 de pagini care are rolul de a-i învăţa pe reprezentanţii ministerelor cum să utilizeze acest serviciu, informează presa britanică.
Folosirea Twitter-ului de către miniştri va implica însă şi riscuri precum atragerea de critici privind „risipa de bani publici şi imposibilitatea recuperării investiţiei făcute“, anticipează jurnaliştii britanici.
Departamentele de media din Guvernul Marii Britanii, care vor comunica pe Twitter, vor putea să transmită mesaje despre instituţii ale cabinetului, să răspundă la întrebările formulate de cetăţeni şi să comunice cu miniştrii „oriunde s-ar afla aceştia, cu condiţia ca mesajele transmise să nu încalce normele de securitate a informaţiei“, se arată în ghid.
Neil Williams, şeful canalelor digitale din BIS, a recomandat ca mesajele să fie formulate într-o manieră „cât mai umană şi credibilă“.
Pe lângă avantajul comunicării rapide, Twitter-ul mai permite şi măsurarea audienţei mesajelor. Platforma de microblogging permite cunoaşterea exactă a numărului utilizatorilor care au vizualizat mesajele trimise de guvern, precum şi a locului de unde acestea au fost trimise.
Printre obiectivele acestui proiect se numără şi extinderea informaţiilor legate de guvern şi în mediul on line, prin crearea de legături cu audienţa relevantă, precum jurnaliştii şi bloggerii.
Twitter are, în Marea Britanie, milioane de utilizatori şi a devenit un important mediu de comunicare, lucru confirmat chiar şi de familia regală. Din 10 iulie, familia regală dispune de o pagină personalizată pe Twitter, pentru a permite susţinătorilor să urmărească activităţile oficiale ale membrilor săi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU