7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePersoanele în vârstă reprezintă viitorul internetului

Persoanele în vârstă reprezintă viitorul internetului

Persoanele de vârsta a treia sunt categoria cu cea mai importantă rată de progres în ceea ce priveşte utilizarea internetului, acestea reprezentând viitorul mediului on line, arată un studiu prezentat la Madrid, în cadrul congresului World Wide Web, informează AFP.
Potrivit studiului Pew Internet American Life Project, 45% din americanii cu vârste între 70 şi 75 de ani au utilizat internetul anul trecut, faţă de doar 26%, cu trei ani în urmă. Specialiştii estimează că, la categoria de vârstă 76 de ani, proporţia utilizatorilor de internet a crescut de la 17% la 27%, între 2005 şi 2008. În Marea Britanie, populaţia în vârstă urmează aceeaşi tendinţă. Studiul mai arată că vârstnicii folosesc internetul în aceleaşi scopuri ca şi restul utilizatorilor, respectiv pentru a comunica, pentru a se informa, pentru a face cumpărături sau ca să-şi verifice contul bancar. Activitatea cea mai folosită de utilizatorii de peste 64 de ani este trimiterea de e-mail-uri. În privinţa socializării pe internet, prin intermediul reţelelor de profil, persoanele în vârstă sunt în continuare rezervate faţă de această activitate.
Potrivit experţilor, site-urile web ar putea deveni mai atractive pentru cei în vârstă prin creşterea fontului caracterelor şi prin accentuarea contrastelor.
Numărul utilizatorilor de internet a depăşit recent un miliard de persoane, potrivit societăţii de contabilizare a internetului comScore.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII