7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePoliţia doljeană, lovită de criza financiară

Poliţia doljeană, lovită de criza financiară

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj a început anul 2009 în umbra unor datorii de circa 200.000 de lei, înregistrate la jumătatea lunii trecute, în condiţiile în care a primit numai 8% din banii necesari pentru întreţinere.

Unele datorii au fost achitate, potrivit Florentinei Popescu, ofiţer de relaţii cu publicul în cadrul IPJ Dolj, însă, cu o lună în urmă, instituţia avea 70.000 de lei datorie la telefonie, 42.000 de lei – către furnizorul de electricitate, 30.000 de lei în contul agentului termic şi 42.000 de lei pentru reparaţiile clădirilor pe care le are în proprietate. Pe lângă faptul că datoria pentru întreţinerea imobilelor nu a putut fi achitată pe fondul crizei financiare, pentru 12 posturi de poliţie din judeţ IPJ Dolj plăteşte chirii deoarece clădirile nu îi aparţin şi nu există deocamdată bani pentru construcţii.

„Unele dintre acestea funcţionează în condiţii deosebit de grele“, a declarat comisar-şef Nicuşor Badea, adjunct-şef inspectorat în cadrul IPJ Dolj. Este cazul posturilor de poliţie din Vârtop, Întorsura (sediul este într-o cămăruţă a căminului cultural), Sălcuţa (sala căminului cultural) sau Ţuglui (o clădire în condiţii improprii, aparţinând primăriei). În 2008, a existat o iniţiativă de modernizare a clădirilor posturilor de poliţie de-a lungul drumurilor naţionale şi europene din judeţ, însă, din lipsa fondurilor necesare, aceasta a rămas la stadiul de discuţie.

 

IPJ a strâns cureaua

 

Loviturile primite de buget au afectat şi funcţionarea IPJ Dolj, obligând la luarea unor măsuri „de criză“. Deşi parcul auto al inspectoratului este la mai puţin de jumătate din necesar, mai multe maşini au fost retrase pentru a fi casate, iar benzina pentru patrulele auto este „numărată“.

„Momentan, avem carburanţi pentru a ne descurca, pe cote, în condiţii de economie. Ni s-a solicitat să reducem consumul. Parcul nostru auto este la aproximativ 40% din necesar, dar a trebuit să retragem şapte maşini, cele mai vechi, cinci dintre acestea de la poliţiile orăşeneşti“, a declarat comisar-şef Nicuşor Badea. Au fost trase pe dreapta două maşini de la secţii de poliţie din Craiova şi câte una din Pleniţa, Filiaşi, Segarcea, Băileşti şi Calafat. Inspectoratul a trebuit să retragă unele autovehicule de serviciu în condiţiile în care cinci posturi de poliţie orăşeneşti şi 26 de comune doljene încă nu au maşini cu care să efectueze serviciile de patrulare. În aceste cazuri, patrularea a fost organizată cu sprijinul altor posturi de poliţie apropiate, folosind autovehiculele acestora pentru a acoperi întreaga zonă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU