7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZiua mondială a spălatului pe mâini, sărbătorită astăzi în premieră

Ziua mondială a spălatului pe mâini, sărbătorită astăzi în premieră

Ziua mondială a spălatului pe mâini este sărbătorită, astăzi, în premieră, cu scopul de a promova în toată lumea igiena şi spălatul mâinilor cu săpun, elemente ce pot salva vieţile a un milion de copii pe an.

Simplul gest de spălare a mâinilor cu săpun poate salva anual vieţile a mai mult de un milion de copii din lume, potrivit UNICEF, care organizează anul acesta, în premieră, Ziua mondială a spălatului pe mâini.

Zilnic, în toată lumea, peste 5.000 de copii sub vârsta de cinci ani mor din cauza unei boli diareice, dar jumătate dintre aceste decese ar putea fi evitate în cazul în care cei mici sunt învăţaţi să se spele pe mâini cu săpun înainte de mese şi după ce merg la toaletă, explică purtătorului de cuvânt al UNICEF, Véronique Taveau. Ziua mondială a spălatului pe mâini va reprezenta, potrivit UNICEF, o bătălie pentru promovarea igienei la nivel mondial în rândul copiilor.

În peste 60 de ţări, în special din Asia şi Africa, unde spălatul mâinilor nu reprezintă o practică obişnuită, şcolile vor desfăşura activităţi de sensibilizare a copiilor în privinţa igienei. În aceste ţări, între 0-34% dintre copii se spală pe mâini cu săpun, potrivit UNICEF. În Asia, condiţiile de igienă sunt precare, mai ales în India, Bangladesh şi Afganistan, iar în Africa de est bolile diareice reprezintă a treia cauză de mortalitate în rândul copiilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII