12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDornici să găsească un job de vacanţă

Dornici să găsească un job de vacanţă

300 de tineri au participat ieri, la Biblioteca „Antim Ivireanul“ din municipiul Râmnicu Vâlcea, la Bursa Locurilor de Muncă pentru elevi şi studenţi. Ei au avut astfel posibilitatea să-şi aleagă un job pe timpul vacanţei de vară.

 

30 de angajatori s-au întrecut în oferte, punând la dispoziţia celor dornici de un serviciu pe perioada vacanţei de vară posturi de: vânzător, agent vânzări, manipulant, şofer, consultant vânzări, barman, ospătar. La deschiderea acestui eveniment au participat Ion Nicolăescu, inspectorul-şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Vâlcea, Dumitru Nicu Cornoiu, directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vâlcea, Carmen Constantinescu, directoarea cabinetului prefectului, care le-au spus tinerilor că trebuie să fie responsabili şi că această bursă le oferă posibilitatea să fie în atenţia angajatorilor care, pe viitor, le vor oferi un loc de muncă sigur.

Elevii şi studenţii vâlceni au fost învăţaţi cum să îşi întocmească un CV şi ce acte trebuie să conţină un dosar de angajare.

„Oferte sunt foarte multe şi variate, dar trebuie să ne mai gândim. Am venit aici pentru că eram curioasă. Nu am mai participat la un astfel de eveniment“, a spus o tânără care studia ofertele angajatorilor.

Băieţii au fost foarte curioşi să afle care sunt posibilităţile de a obţine un job în cadrul MApN, îngrămădindu-se în faţa standului Centrului de informare-recrutare. „Ne gândim la viitor şi la un loc de muncă sigur, de aceea suntem interesaţi de o eventuală carieră militară. Este un lucru extraordinar că s-a organizat această bursă, pentru că avem posibilitatea să vedem cam ce ne aşteaptă după ce vom termina studiile“, a spus Marius P., elev în clasa a XI-a la un colegiu din Râmnic.

Organizatorii evenimentului s-au declarat mulţumiţi de faptul că au reuşit să strângă la un loc atâţia tineri dornici să muncească pentru a câştiga bani pe timpul vacanţei. „Cred că peste 200 de tineri se vor angaja pentru perioada de vară prin intermediul acestei burse. Angajatorii au fost foarte darnici în oferte de joburi şi sperăm că i-am putut ajuta“, a declarat Dumitru Nicu Cornoiu, directorul AJOFM.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS