10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTrei luni de închisoare cu suspendare pentru Pepe

Trei luni de închisoare cu suspendare pentru Pepe

Curtea de Apel Bucureşti a redus astăzi pedeapsa în cazul interpretului de muzică latino Pepe, pe numele său adevărat Ionuţ Pascu, de la un an la trei luni de închisoare cu suspendare, în procesul în care este acuzat de vătămare corporală după ce a bătut doi tineri într-un bar, în aprilie 2005. Totodată, instanţa a redus şi pedeapsa fratelui lui Pepe, Miquel Pascu, de la un an la şase luni de închisoare cu suspendare, judecătorul apreciind că cei doi au fost provocaţi. Instanţa a mai stabilit ca Pepe şi Miquel Pascu să plătească 18.000 de lei celor două persoane pe care le-au agresat.
În aprilie 2008, Tribunalul Bucureşti a decis condamnarea lui Pepe şi a fratelui acestuia la un an de închisoare şi i-a obligat să-i plătească lui Andrei Condoianis 18.000 de lei. Astfel, Tribunalul Bucureşti a redus de la un an şi şase luni  pedepsele primite de cei doi la Judecătoria Sectorului 6, reducând şi cuantumul daunelor de la 20.000 la 18.000 de lei.
Incidentul a avut loc în 19 apilie 2005, în barul Triangolo, unde persoanele lovite – avocatul Andrei Claudiu Condoianis şi Alina Corina Doroftei – închiriaseră o masă pentru a juca biliard. Între aceştia şi Franco Pascu, nepotul lui Pepe, a izbucnit un scandal din cauza duratei de închiriere a mesei de biliard.
Procurorii au stabilit că Pepe şi fratele lui, Miguel, s-au deplasat la bar la zece minute după izbucnirea acestui scandal. În timpul audierilor, cei doi au negat că ar fi venit la faţa locului, după ce au fost sunaţi de nepotul lor, dar această apărare a fost contrazisă de declaraţia unei tinere angajată ca barman. Aceasta a povestit procurorilor că Franco Pascu a plecat din bar, revenind după zece minute însoţit de cei doi învinuiţi.
Anchetatorii au stabilit că "declaraţiile învinuiţilor sunt nesincere şi neconcordante cu celelalte probe administrate", fiind în contradicţie cu actele medicale existente.
În certificatul medical şi în raportul de expertiză medio-legală se arată că "leziunile traumatice suferite de partea vătămată s-au putut produce prin lovirea cu un corp dur, şi nu de un corp dur". Condoianis a avut nevoie de 16-18 zile de îngrijiri medicale.
În timpul urmării penale, Condoianis a cerut schimbarea încadrării juridice a faptelor fraţilor Pascu din vătămare corporală gravă în cea de tentativă de omor.
Prin ordonanţa 1097/P/2006 din 27 februarie 2006, Parchetul Tribunalului Bucureşti a dispus neînceperea urmăririi penale pentru tentativă de omor, stabilindu-se că Pepe şi fratele lui nu au acţionat cu intenţia de a ucide. Acuzaţia lor a rămas cea de vătămare corporală gravă.
Între timp, Franco Pascu a făcut plângere împotriva lui Andrei Condoianis, sub acuzaţia de lovire. În 19 decembrie 2005, Tribunalul Bucureşti a hotărât achitarea lui Condoianis pentru această faptă, pe motiv că nu prezintă pericol social.
Situaţia că şi Condoianis l-a lovit pe Franco înainte de venirea în bar a lui Pepe şi a lui Miguel a fost apreciată de procurori ca circumstanţă atenuantă a provocării pentru cei doi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU