5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Scurte ştiri

„Sex and the City“, încasări record în primele zile

„Sex and the City“ a avut parte, la sfârşitul săptămânii trecute, de o premieră de succes la box-office-ul din America de Nord, deoarece tinerele îndrăgostite de serialul american au considerat lansarea comediei romantice o bună ocazie pentru a organiza o mare petrecere, relatează Reuters. Filmul, bazat pe seria de succes cu acelaşi nume creată de televiziunea HBO, a fost, de asemenea, prima alegere a britanicilor şi a germanilor, potrivit estimărilor preliminare. În Statele Unite şi în Canada, filmul a înregistrat încasări de 55,7 milioane de dolari în primele trei zile, depăşind cu mult aşteptările distribuitorului Warner Bros Pictures. Divizia companiei Time Warner Inc spera să obţină la lansare între 25 şi 35 de milioane de dolari. Analiştii din industria cinematografică au presupus că „Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull“ va rămâne încă o săptămână pe primul loc. Însă, filmul de aventuri al Paramount Pictures a trecut pe locul doi, cu 46 de milioane de dolari.

NewsIn

Roxana Iliescu, premiată de italieni

Cu ocazia Zilei Naţionale a Italiei, Camera de Comerţ Italiană a organizat prima ediţie a premiilor „Valore piu’“. Ediţia din acest an a avut şase categorii: Dezvoltare, Performanţă, Excelenţă, Agricultură, Calitate şi un Premiu Special pentru Femei.

Roxana Iliescu, realizatoarea rubricii mondene a emisiunii „6! Vine presa“, a primit unul dintre cele trei Premii Speciale pentru Femei, alături de Francesca Albarosa şi Mirella Gori. Distincţia a venit firesc, ca o recunoaştere a sprijinului dat de Roxana comunităţii italiene din România în 2007, prin iniţiative desfăşurate în sectorul social şi comunicaţional. „Acest premiu înseamnă foarte mult pentru mine, mai ales că am trăit o perioadă în Italia şi o părticică din sufletul meu a rămas acolo“, a mărturisit vedeta b1, care a învăţat de la comunitatea italiană cum se face o campanie adevărată şi cât de important este socialul în viaţa unei societăţi. Convinsă că italienii aflaţi în România fac foarte multe pentru ţara noastră, Roxana spune că „ei reuşesc să scoată ce e mai bun din noi, românii“.

Mirela MARINESCU

b1 lansează ministaruri

Sâmbătă, de la 9.15, b1 difuzează prima ediţie a emisiunii-magazin „Ministar”. Programul se adresează, în egală măsură, copiilor şi adolescenţilor şi nu omite nimic din universul acestora.

Într-o manieră atrăgătoare, Sorin Ganciu va prezenta numeroşi copii talentaţi şi va schiţa câte un profil de minivedetă. Fiecare ediţie aduce în casele micilor telespectatori câte un making of al unui festival important de muzică pentru copii. În cele 45 de minute de „Ministar”, îşi va face loc şi o rubrică de ecologie, menită să înveţe copiii cum să aibă grijă de natură încă de la vârste fragede.

Mirela MARINESCU

Gillian Anderson, din nou însărcinată

Gillian Anderson, vedeta din serialul „Dosarele X“, va deveni în curând pentru a treia oară mămică. După cum informează Tgcom.it, acesta este cel de-al doilea copil al vedetei cu iubitul ei, Mark Griffiths, care s-a născut în noiembrie 2006. Anderson mai are o fiică, Piper, de 13 ani, dintr-o căsătorie anterioară. Potrivit apropiaţilor vedetei, bebeluşul va veni pe lume chiar de aniversarea a 40 de ani a viitoarei mămici. Actriţa a avut o activitate intensă şi pe plan profesional. În iulie va fi lansat filmul „The X-Files: I Want to Believe“, unde vedeta şi partenerul său, David Duchovny, vor da din nou viaţă agenţilor FBI, Dana Scully şi Fox Mulder. Filmările au fost extrem de obositoare pentru Anderson, care a recunoscut că nu este atât de potrivită pentru rol, aşa cum este Duchovny: „A fost o muncă grea. Sunt mult prea bătrână pentru asta. David este în cea mai bună formă şi a făcut cea mai mare parte din muncă. A urcat şi a sărit de pe stânci. Eram mult mai obosită la final decât el. Sunt o mămăligă“, a spus vedeta.

Delia PĂTRU

Biroul şi fotoliul lui Dickens au fost vândute

Biroul şi fotoliul pe care Charles Dickens le-a folosit pentru a scrie mai multe dintre operele sale au fost vândute la licitaţie de casa Christie’s din Londra contra unei sume de aproape 550.000 de euro, bani care vor fi donaţi unui spital de copii, relatează AFP. Cumpărătorul celor două piese este un colecţionar irlandez. Biroul de acaju şi fotoliul de nuc, care datează din secolul al XIX-lea, fuseseră evaluate la 50.000 şi respectiv 80.000 de lire sterline (63.000, respectiv 100.000 de euro). Autorul romanelor „Oliver Twist“, „David Copperfield“ sau „Marile speranţe“ le-a avut în casa sa de la Tgads Hill, în ţinutul Kent, dar şi la locuinţa din Londra, Tavistock House.

NewsIn

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS