18.3 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMaşini în capcanele asfaltului

Maşini în capcanele asfaltului

Trei autoturisme au căzut în ultimele două zile pradă incompetenţei angajaţilor Companiei de Apă „Oltenia“ SA Craiova. Două au picat în tranşeele fie neacoperite, fie camuflate de cârpacii utilităţilor din Bănie, iar una s-a înfipt în fiarele amplasate pe post de avertizor peste o gură de canal.

 

Infrastructura şubrezită din cauza lucrărilor de mântuială ale Companiei de Apă „Oltenia“ SA a cedat ieri pe alte două drumuri din Craiova. O autoutilitară a unei firme din Piteşti şi-a rupt roata ieri-dimineaţă după ce carosabilul s-a surpat sub ea, pe strada Petre Carp. Şoferul povesteşte că, în timp ce încerca să întoarcă autovehiculul, acesta a părut că se scufundă, s-a auzit un zgomot surd dedesubt şi în final autovehiculul a rămas cu partea dreaptă din faţă în carosabil. Maşina aparţine filialei din Piteşti a grupului General Fluid, al cărui reprezentant, Mihai Roşoga, a declarat: „Bine că s-a întâmplat doar atât şi bine că au venit oamenii de la «ridicări auto» să ne ajute să scoatem maşina din groapă. Nu suntem la primul eveniment de acest gen. Străzile sunt pline de astfel de capcane. Vă putem demonstra cu fotografii“. Roşoga a spus că nu ştie deocamdată dacă va cere cuiva socoteală pentru acest accident. Proprietarii locuinţelor din vecinătatea porţiunii de drum măcinate spun că angajaţii de la Compania de Apă „Oltenia“ SA au lucrat la reţeaua de apă, după care au pus nişte nisip şi nişte cărămizi şi au tulit-o. Şefii Companiei de Apă „Oltenia“ s-au dat dispăruţi ieri, ca mai de fiecare dată în ultima vreme. Reprezentanţii Primăriei Craiova au confirmat că operaţiunea de pe strada Petre Carp aparţine Companiei de Apă „Oltenia“ SA, care astăzi va trimite o echipă să verifice din ce pricină a cedat spoiala şi să acopere groapa mai cu grijă.

Pe aici nu se trece!

Oricum ai dori să ajungi pe strada Petre Carp este bine să ocoleşti strada Dimitrie Bolintineanu, fiindcă drumul este închis de tranşee pline cu apă, peste care nu se poate trece. Un taximetrist şi-a luat ieri inima în dinţi, dar a rămas înţepenit până când trecătorii l-au ajutat să-şi scoată maşina din canal. „Incredibil!“, a scrâşnit taximetristul, care văzându-se cu autoturismul pe carosabil ţeapăn a întors maşina alegând să ocolească pe alte străzi. Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Craiova, pe strada Dimitrie Bolintineanu este tot lucrarea Companiei de Apă „Oltenia“ SA, care a realizat un branşament la reţeaua de alimentare cu apă potabilă şi l-a lăsat… baltă. „Angajaţii Companiei de Apă «Oltenia» SA au reparat ieri carosabilul pe strada Dimitrie Bolintineanu“, a precizat Carmen Licu, purtătoarea de cuvânt a municipalităţii.

Lovită pe strada Renaşterii

O şoferiţă şi-a distrus maşina luni pe strada Renaşterii, din Craiova, după ce a agăţat o bară de fier care ieşea dintr-un bloc de beton fixat pe post de capac peste un canal. Craioveanca a fost la primărie să ceară despăgubiri, însă a fost îndrumată către instanţă. „La primărie m-au luat la rost, că am plecat de acolo cu maşina şi nu am aşteptat poliţia. După aceea, mi s-a spus că trebuie să-mi iau un avocat şi să dau în judecată pe cel care răspunde de acel canal. Ar trebui ca astfel de evenimente să se rezolve mai simplu, pentru că eu nu am timp şi bani ca să mă judec cu primăria“, a explicat Mihaela M. Ea susţine că acesta este primul eveniment rutier pe care l-a avut şi că nu doreşte să-şi repare maşina decât cu banii vinovatului. Comisarul Florin Cristea, din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere, spune că autorii improvizaţiilor de pe drumul public, de genul tranşee sau indicatoare neautorizate în mijlocul străzii, prin care este împiedicat traficul rutier, pot fi sancţionaţi în urma sesizării, de către oricine ar fi făcută aceasta, sau prin autosesizare. „Aceştia sunt amendaţi oricum, dacă poliţiştii depistează obstacolele în timpul patrulării de rutină“, a spus comisarul Cristea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII