7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateElevii nu au calculatoare, dar primesc stick-uri

Elevii nu au calculatoare, dar primesc stick-uri

Camera Deputaţilor a adoptat ieri, cu 211 voturi pentru şi două abţineri, iniţiativa legislativă potrivit căreia elevii vor primi un stick de memorie la începutul fiecărui ciclu din învăţământul preuniversitar. Cei care s-au abţinut de la vot au fost deputatul PC Dragoş Dumitriu, care încă de luni şi-a exprimat dezacordul în privinţa proiectului, şi liberalul Bogdan Olteanu. Aceştia au susţinut inutilitatea unui asemenea demers, din moment ce gradul de informatizare în România, mai ales în mediul rural, este extrem de scăzut. Nici guvernul nu a susţinut această iniţiativă, pentru că elevii care vor lucra cu manualele electronice, deci care vor avea nevoie de stick, sunt doar cei care posedă un calculator acasă. Numărul acestora este însă foarte mic, iar cei care au calculatoare posedă stick-uri de memorie.
Potrivit propunerii adoptate de deputaţi, elevii vor primi gratuit câte un stick cu o memorie de 4 GB, pe care îşi vor putea copia manualele.
Propunerea legislativă aparţine parlamentarilor Gheorghe Funar, Adrian Moisoiu, Aurelian Ardelean (PRM), Ion Solcanu, Monalisa Găleteanu (PSD), Ioan Ghişe şi Mihai Lupoi (PNL).
Iniţiativa legislativă urmează să fie dezbătută şi în Senat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII