17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAgricultorii refuză subvenţia de un leu

Agricultorii refuză subvenţia de un leu

Agrostar a informat ieri că nu acceptă propunerea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) de subvenţionare cu un leu a fiecărui litru de motorină utilizată în agricultură, programul acţiunilor sindicale privind protestele din luna martie rămânând neschimbat până când guvernul nu va găsi soluţii de reducere a preţului la motorină.

„Federaţia Agrostar apreciază disponibilitatea ministrului agriculturii, Dacian Cioloş, de a găsi soluţii şi oportunităţi pentru rezolvarea solicitărilor noastre în ceea ce priveşte sprijinul financiar pentru legumicultori şi pomicultori, dar oferta pentru micşorarea preţului la motorină cu un leu este de neacceptat, în condiţiile în care preţurile la îngrăşăminte şi la sămânţa pentru culturile de primăvară au atins cote inimaginabile“, se precizează în comunicatul Agrostar.

Federaţia a solicitat MADR reducerea preţului la motorina pentru agricultură cu 50%, precum şi majorarea subvenţiilor acordate pentru sectorul zootehnic şi vegetal.

„Decizia federaţiei rămâne fermă. Până când guvernul nu va găsi soluţii de reducere a preţului la motorină, acţiunile sindicale programate în luna martie se vor desfăşura conform programului stabilit, respectiv pichete la MADR, precum şi un miting la sediul Comisiei Europene de la Bruxelles“, se arată în acelaşi comunicat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS