21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomi alergaţi de poliţie prin Craiova

Romi alergaţi de poliţie prin Craiova

Poliţiştii doljeni au oprit, în noaptea de duminică spre luni, după o urmărire pe mai multe străzi din Craiova, o maşină cu numere de înmatriculare false, condusă de un rom care nu avea permis.

În timp ce se afla în serviciul de patrulare pe bulevardul 1 Mai din Craiova, o echipă de poliţişti a încercat să oprească în trafic, pentru control, un autoturism BMW, cu numărul de înmatriculare PH-012887. Şoferul a refuzat să oprească şi a încercat să dispară în viteză, poliţiştii fiind nevoiţi să pornească în urmărirea acestuia. Au fost chemate în sprijin mai multe echipaje şi, după o urmărire ca în filme pe străzile 1 Mai, Popoveni, Râului, Dobrogea, Catargiu, Ştirbei Vodă, până spre localitatea Bucovăţ, maşina a fost blocată pe un teren viran.

În autoturism se aflau Neamţu Văduva, de 17 ani, Dirivan Dumitru Nicolae, zis „Chakie Chan“, de 19 ani, Elena Marinescu, de 19 ani, Maria Tomescu, de 18 ani, şi Ioana S., de 14 ani, toţi din Craiova. Poliţiştii au stabilit că autoturismul a fost condus de Neamţu, care nu deţine permis, iar plăcuţele de înmatriculare montate pe maşină aparţin altui autoturism.

Pe numele lui Neamţu s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis şi cu numere false.

 

„Chakie Chan“, fără discernământ

 

Dirivan este protagonistul unui scandal petrecut în urmă cu un an, când cinci craioveni au „deranjat“ în trafic ocupanţii de etnie romă ai unui autoturism BMW. Romii i-au urmărit cu maşina şi i-au ameninţat cu sabia, solicitându-le despăgubiri de 2.000 de euro pentru pagubele provocate BMW-ului, care ieşise în decor pentru a evita un impact cu autoturismul Renault. Atunci, soţia şi fiica şoferului au fost răpite şi abandonate pe o stradă din municipiu. Poliţiştii i-au identificat pe agresori ca fiind Narcis Chiciu, de 19 ani, Dumitru Dirivan Nicolae, zis Chakie Chan, de 18 ani, şi Lavinu Serdaru, de 25 de ani, toţi din Craiova. În timp ce Narcis şi Dumitru au fost prezentaţi Judecătoriei Craiova, primind un mandat preventiv de arestare, Dirivan a rămas liber, acesta având un certificat medico-legal, prin care atesta că nu are discernământ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

16 COMENTARII