7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePSD nu va accepta Guvern PD

PSD nu va accepta Guvern PD

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat astăzi că social-democraţii nu vor accepta un guvern PD, nici nu îi vor acorda sprijin parlamentar, dar a ezitat să spună explicit că doreşte un guvern monocolor PSD. Geoană a spus azi, după Comitetul Executiv care a aprobat depunerea moţiunii de cenzură, că social-democraţii nu vor sprijini nici actuala formulă de guvernare, nici una construită în jurul PD, căruia nu sunt dispuşi nici măcar să îi acorde sprijin parlamentar. Liderul PSD a respins, de asemenea, ipoteza unui guvern PD-PSD.
Întrebat care ar putea fi, în eventualitatea în care moţiunea de cenzură va fi adoptată de Parlament, formula guvernamentală viitoare, Geoană a evitat să avanseze orice ipoteză.
Pe de altă parte, el nici nu a susţinut că PSD ar trebui să formeze viitorul guvern, afirmând doar că, în virtutea votului obţinut de social-democraţi în 2004, ar trebui consultaţi cu privire la formarea oricărei majorităţi parlamentare. „Dacă cineva are nevoie de voturile noastre, să vină să ne caute”, a spus el.
Deşi s-a arătat convins că moţiunea de cenzură va fi votată şi va conduce la o altă formulă guvernamentală, Geoană a evitat să facă orice afirmaţii concludente despre posibila configuraţie a noii majorităţi.
Nici măcar despre rolul PSD în viitoarele discuţii politice Geoană nu a făcut afirmaţii tranşante, el spunând doar că social-democraţii nu au un drept natural de a forma viitorul guvern. “Votul din 2004 nu dă PSD un drept natural de a forma viitorul guvern, dar acest vot nu ne creează nici obligaţia de a susţine necondiţionat un guvern care a eşuat în prestaţia sa. Cele patru milioane de voturi (obţinute de PSD în 2004 – n.r.) ar trebui să se regăsească într-o astfel de majoritate, dar nu este doar decizia noastră, ci a preşedintelui şi a celorlalte partide”, a spus Geoană.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII