17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânii, polonezii şi ungurii, campionii muncii

Românii, polonezii şi ungurii, campionii muncii

Românii, polonezii şi ungurii sunt campionii Uniunii Europene la număr de ore de lucru. La polul opus, cel mai puţin se lucrează în Franţa, Germania, Danemarca şi Suedia. Datele apar în ultimul raport despre timpul de lucru în ţările UE, realizat de Eurofound şi citat de Realitatea TV.
Potrivit Eurofound, muncitorii din ultimele 12 state care au aderat la Uniunea Europeană lucrează mai mult cu două săptămâni şi jumătate pe an faţă de cei din celelalte 15 ţări. De exemplu, dacă suedezii au 42 de zile libere, pe an, în Estonia sunt doar 26 de libere. După Suedia, ţările cu cel mai mare număr de zile libere sunt Germania – 40 de zile, Italia – 39 de zile, Luxemburg şi Danemarca, cu câte 38 de zile.
România este undeva pe la jumătatea clasamentului, cu 31 de libere pe an. Ţările cu cele mai puţine zile libere sunt Estonia – 26 de zile, Letonia – 27 de zile, Ungaria – 28 de zile şi Irlanda – 29 de zile libere.
Referitor la numărul de ore efectuate pe an, cel mai mult lucrează muncitorii din Estonia, Letonia, Ungaria, Polonia şi România -1.840 de ore, în timp ce francezii, suedezii, danezii şi germanii muncesc cele mai puţine ore pe an.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS