21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateGutău şi Dicu au fost achitaţi

Gutău şi Dicu au fost achitaţi

Mircia Gutău, primarul oraşului Râmnicu Vâlcea, şi viceprimarul Nicolae Dicu, cercetaţi pentru acte de corupţie, au fost achitaţi ieri de magistraţii Tribunalului Alba Iulia.   

Magistraţii Tribunalului Alba Iulia au dat ieri sentinţa în dosarul cu numărul 4510/90/2006, aflat pe rolul instanţei, privind pe inculpatul Mircia Gutău, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, şi pe inculpatul Nicolae Dicu, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la luare de mită. Atât pentru Gutău, cât şi pentru Dicu sentinţa dată de magistraţi a fost achitarea. Instanţa a revocat şi măsura preventivă prin care cei doi edili au fost obligaţi să nu părăsească ţara.

Procurorii vor face apel

Octavian Fieroiu, avocatul primarului Gutău, a declarat că nu a fost la Tribunalul Alba Iulia când s-a dat sentinţa. „Se pare că şi pentru Mircia Gutău, şi pentru Nicolae Dicu s-a dat achitarea. Am aflat acest lucru din surse indirecte şi foarte serioase. S-a dat achitare pentru că nu există faptele de care Mircia Gutău a fost acuzat şi nici nu sunt probe care să ateste vinovăţia”, a spus Octavian Fieroiu. Cei doi au fost acuzaţi de procurorii Departamentului Naţional Anticorupţie (DNA) că ar fi pretins 50.000 de euro, în perioada aprilie – iulie 2006, de la denunţătorul Constantin Popescu, patronul firmei Rovimet, pentru a-i elibera un certificat de urbanism. Nicolae Dicu a fost prins în flagrant de procurorii DNA pe 6 iulie 2006, când Constantin Popescu i-a dat 25.000 de euro, iar Mircia Gutău a fost arestat cinci zile mai târziu. Atât Dicu, cât şi Gutău au stat închişi mai bine de patru luni şi au fost puşi în libertate pe 10 noiembrie 2006 de magistraţii Curţii de Apel din Alba Iulia. Cu privire la sentinţa dată de magistraţii Tribunalului Alba Iulia, Livia Săplăcan, purtătoarea de cuvânt a DNA, a afirmat ieri că procurorii vor face apel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII