10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJurnaliştii de la RAI au intrat în grevă

Jurnaliştii de la RAI au intrat în grevă

Jurnaliştii din sindicatul UsigRAI, principalul sindicat al radioteleviziunii publice italiene RAI, au declanşat astăzi o grevă de 24 de ore, în semn de protest faţă de situaţia de "paralizie" în care se află gestionarea societăţii, informează AFP. Jurnalul de la ora 11.00 GMT a debutat cu lectura unui comunicat din partea sindicatului. Durata jurnalului a fost scurtată la 10 minute, iar ştirile au fost ilustrate doar cu imagini de arhivă.
"Multimedia din jurul nostru aleargă cu viteză în timp ce societatea noastră este, în mod dramtic, imobilă. Avem un Consiliu de Administraţie divizat în două, un bilanţ financiar "pe roşu" pentru mai bine de 80 de milioane de euro, renovările tehnologice nu mai demarează, iar aparaturile noastre s-au învechit şi nu mai sunt fiabile", se arată în comunicatul sindicatului UsigRAI.
Un alt sindicat din radioteleviziunea publică italiană, Jurnalişti pentru profesie, a refuzat să se alăture protestului spunând că, în spatele acestuia, se află motivaţii politice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS