7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateExerciţiu de instruire în comun a paraşutiştilor români şi turci

Exerciţiu de instruire în comun a paraşutiştilor români şi turci

Un pluton de militari români din Batalionul 498 Paraşutişti şi o subunitate de paraşutişti turci vor participa la un exerciţiu de instruire în comun care se va desfăşura în perioada 4 – 9 iunie 2007 în România şi în Turcia.
30 de paraşutişti militari români vor participa în Turcia, la Kayseri, la activităţile de instruire organizate de partea turcă, iar 30 de paraşutişti turci se vor instrui în comun cu  paraşutiştii români, în zona Bacău.
Scopul activităţii îl constituie creşterea gradului de interoperabilitate şi cooperare dintre paraşutiştii din Forţele Terestre ale României şi cele ale Turciei. În cadrul exerciţiului, militarii din cele două ţări vor desfăşura acţiuni pentru pregătirea unor operaţii aeropurtate, vor executa trageri cu armamentul din dotare şi vor exersa tehnici şi procedee de supravieţuire în teren ostil.
Joi, 7 iunie 2007, ora 12.00, la sediul Batalionului 498 Paraşutişti din Bacău, (strada General Ştefan Guşe nr. 9), va avea loc „Ziua Distinşilor Vizitatori”, în cadrul căreia paraşutiştii români şi turci vor desfăşura un exerciţiu de asalt aeropurtat, pentru neutralizarea/nimicirea unor elemente teroriste şi eliberarea de ostateci.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS