18.3 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMai puţine tâlhării, mai multe spargeri

Mai puţine tâlhării, mai multe spargeri

Infracţionalitatea stradală a scăzut cu 26,2% în primul trimestru al acestui an faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în schimb a crescut cu 5% numărul furturilor din locuinţe, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).
Conform statisticii IGPR, numărul tâlhăriilor, care sunt principalele infracţiuni stradale, a scăzut cu 21,4%, faţă de primul trimestru al anului trecut, iar numărul furturilor a scăzut cu un insignifiant 1%.  Furturile de autovehicule s-au diminuat totuşi cu 10%.
În schimb, s-a constatat o creştere a numărului furturilor din locuinţei, care reprezintă 15,8 % din totalul furturilor constatate. Astfel, faţă de anul trecut s-a constatat o creştere de 5%  a acestui gen de infracţiune. Potrivit poliţiştilor, una din cauze este şi lipsa măsurilor de protecţie luate de proprietari.
Analizând evoluţia fenomenului de criminalitate stradală, poliţiştii au stabilit că o parte din vină o poartă şi justiţia, care, neemiţând pe numele suspecţilor mandate de arestare, le oferă acestora posibilitatea de a săvârşi în continuare infracţiuni. O altă cauză identificată este lipsa de preocupare pentru supravegherea minorilor de către familie, şcoală sau alţi factori educaţionali, susţin poliţiştii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS