5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBăsescu cere sprijinul societăţii civile

Băsescu cere sprijinul societăţii civile

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat ieri, după întâlnirea cu lideri ai PD şi PLD, că sprijinul acestor două partide nu este suficient, întrucât nu poate fi candidatul unui partid. Totodată, a subliniat că are nevoie de susţinere din partea societăţii civile, a oamenilor angajaţi sau nu politic.
„PD şi PLD sunt două partide care şi-au oferit sprijinul pentru campania electorală. Sigur, eu nu pot fi candidatul unui partid, sunt preşedintele României – suspendat. Nu-mi este suficient doar sprijinul lor şi în nici un caz nu mă intitulez candidatul lor. Am nevoie să vină lângă mine – sau poate românii au nevoie – societatea civilă, oameni neangajaţi politic şi cei angajaţi politic, care cred că este un moment important“, a declarat Băsescu atunci când a părăsit sediul de campanie pentru referendum.
Despre hotărârea de marţi a parlamentului, prin care legislativul şi-a atribuit rolul de a decide procedura după referendum, în locul Curţii Constituţionale, Băsescu a spus: „În mod normal n-ar trebui s-o comentez. Parlamentul ca instituţie trebuie respectat, dar parlamentarii care au votat nu sunt nimic altceva decât parte a acelui tot de 322. Va deveni un număr rău pentru România 322“.                          

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII