5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOltenii, alături de Traian Băsescu

Oltenii, alături de Traian Băsescu

Mehedinţi

Imediat după ce preşedintele României a fost suspendat de parlament, primul oraş unde s-au auzit voci contra deciziei legislativului a fost Drobeta Turnu Severin, deşi aici PSD a câştigat toate funcţiile de conducere ale municipiului, primar fiind de trei mandate un membru al acestui partid.
După anunţarea votului din parlament, traficul rutier în Drobeta a fost paralizat.
Peste 100 de taximetrişti au blocat mai multe ore principalele artere de circulaţie din municipiu, în semn de protest faţă de suspendarea preşedintelui Traian Băsescu. Mai multe firme de taxi au refuzat toate comenzile primite de la clienţi şi cu maşinile în coloane de câţiva kilometri au mărşăluit pe străzile Severinului. Taxiurile, cărora li s-au alăturat şi alţi participanţi la trafic, s-au oprit în faţa prefecturii şi a consiliului judeţean, al cărui preşedinte este tot un pesedist, şi au claxonat minute în şir.
De la prefectură, taximetriştii fimelor RPD şi Korleone au plecat într-un protest neautorizat prin tot oraşul.
Potrivit şefului Poliţiei Rutiere Municipale, Alexandru Fota, la intervenţia autorităţilor, taximetriştii de la firmele RPD şi Korleone s-au dispersat, iar circulaţia a intrat în normalitate.
În momentul protestului din faţa prefecturii, prin zonă a trecut şi viceprimarul oraşului, Constantin Gherghe, care s-a amuzat de reacţia severinenilor, spunând: „Cred că voi glumiţi!“.

Gorj

Aproximativ 50 de persoane, majoritatea membri ai Partidului Democrat (PD) Gorj, au protestat ieri, în centrul municipiului Târgu Jiu, împotriva suspendării lui Traian Băsescu. Ex-secretarii de stat ai PD, Maricica Moţa şi Cosmin Popescu, s-au numărat printre iniţiatorii mitingului. Protestatarii, tineri şi bătrâni, au scandat lozinci pro Băsescu şi au îndemnat cetăţenii să li se alăture. „Băsescu, nu uita, ţara este a ta!“, „Jos mafia! Jos parlamentul!“ şi „Băsescu, nu uita, ţara te vrea!“ au fost doar câteva dintre lozincile participanţilor la manifestarea din Târgu Jiu.
De asemenea, tinerii pedişti au împrăştiat fluturaşi pe care era scris: „Parlamentarii ruşinii. Jos mafia! Române, fii alături de preşedinte!“. „Acţiunea noastră nu este organizată, a fost un protest spontan, pentru că am urmat exemplul celor de la Bucureşti. Îl sprijinim pe preşedintele Traian Băsescu şi arătăm acest lucru“, a afirmat Ionel Manţog, liderul PD Gorj.
„Sunt foarte nemulţumită de actul ce a avut loc azi în parlament. 80% din români îl susţin pe Traian Băsescu şi cred că suspendarea preşedintelui a fost un act ilegitim şi abuziv. Sunt convinsă că preşedintele Băsescu va demisiona, dar, dacă se vor organiza alegeri, el va candida şi le va câştiga. Un marinar nu-şi abandonează nava când este furtună, tocmai atunci dovedeşte cât este de puternic“, a declarat Maricica Moţa, fost secretar de stat din partea PD.
Cosmin Popescu a spus că, după cele întâmplate ieri, „în România se poate întâmpla orice, chiar şi o lege care să-l împiedice pe Băsescu să mai candideze“.
„Sunt pro Băsescu şi consider că nu a fost legal gestul parlamentului de a-l suspenda. Sper totuşi că lucrurile se vor rezolva şi sunt convins că va fi din nou votat în fruntea statului pentru că este singurul preşedinte popular din 1989 încoace“, a spus Bogdan Avrămoiu, un participant la protest.
La acţiune nu au participat foarte mulţi oameni, deoarece aseară echipa Pandurii Târgu Jiu a susţinut un meci foarte important în Cupa României. O parte a oficialităţilor au ales să plece la Timişoara să vadă meciul, iar cetăţenii au stat acasă.

Dolj

Câteva sute de persoane, copii, tineri şi bătrâni, s-au strâns aseară în Piaţa Prefecturii din Craiova, unde au manifestat purtând pancarte cu portretul preşedintelui Traian Băsescu. „Băsescu preşedinte!“, au strigat craiovenii, care şi-au exprimat dezacordul împotriva deciziei parlamentului de a-l suspenda din funcţie pe şeful statului. Unii oameni au avut pancarte pe care scria „Jos Tăriceanu!“. Numărul celor prezenţi aseară în centrul Băniei creştea de la oră la oră, aceştia susţinând că Traian Băsescu este singurul preşedinte potrivit pentru România. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII