15.5 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateLiderii sindicali discuta strategia energetica

Liderii sindicali discuta strategia energetica

Mai multi reprezentanti ai minerilor din Valea Jiului, dar si din alte bazine extractive ale tarii, care formeaza Federatia Nationala Mine si Energie, s-au intâlnit la Petrosani, la sfârsitul acestei saptamâni, la lucrarile Consiliului de Coordonare. La acest eveniment au luat parte aproape 170 de lideri de sindicat din toata tara, reprezentanti ai organizatiilor sindicale afiliate Federatiei Nationale Mine si Energie, condusa de Marin Condescu, cu scopul de a discuta o strategie comuna care sa asigure supravietuirea mineritului.


Presedintele FNME, Marin Condescu, a declarat ca scopul intâlnirii este acela de a elabora un program comun pentru perioada imediat urmatoare si de a discuta bugetele pe companii. „Pentru industria carbunelui nu avem din pacate o strategie si noi vrem sa existe una pe termen scurt. Deocamdata, se pare ca guvernul ar avea o strategie pregatita pentru neferoase, iar astazi ne-am intâlnit pentru a gasi un punct de vedere comun, valabil pentru toata industria extractiva“, a declarat Condescu.


Potrivit presedintelui FNME, in urma intâlnirilor cu ministrul Varujan Vosganian, sindicalistii din cadrul FNME au ajuns la concluzia ca mineritul poate supravietui doar daca minele viabile se asociaza cu o serie de termocentrale si eventual hidrocentrale si se formeaza complexuri energetice. „Am ajuns la aceeasi concluzie cu ministerul, si anume ca in viitor aceste complexuri energetice vor asigura locurile de munca atât in Oltenia, cât si in Valea Jiului“, a mai declarat Condescu.


Lucrarile membrilor Consiliului de Coordonare al Federatiei Nationale Mine si Energie au avut loc la Teatrul Dramatic „Ion D. Sirbu“ din Petrosani, iar din delegatii au facut parte sindicalisti din bazinul Olteniei, Bucovina, Maramures, Ploiesti si Dobrogea, iar din Valea Jiului reprezentantii minerilor de la Livezeni, Lonea si Petrila.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS