18.3 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateRazie Electrica in Craiova

Razie Electrica in Craiova

Electrica Oltenia, impreuna cu jandarmi din cadrul Brigazii Mobile Craiova, au pus la cale ieri o razie de proportii in municipiu pentru depistarea si deconectarea consumatorilor fraudulosi.


Lucratorii Electrica, „paziti“ de jandarmii craioveni, au luat ieri-dimineata la puricat stâlpii retelei de distributie a energiei electrice de pe strazile Alexandru cel Bun, Eliza Opran si Fermierului din municipiu, pentru depistarea bransamentelor ilegale. Actiunea s-a incheiat cu succes, având in vedere ca din 105 controale efectuate s-a trecut la debransarea a 34 de consumatori fraudulosi, s-au sigilat 12 firide electrice de bransament si au fost schimbate doua contoare de energie electrica. 40 de craioveni vizati de actiunea de control nu au permis accesul echipei Electrica.


Actiunile vor continua


Dupa debransarile de ieri, conducerea Electrica a declarat ca societatea va demara procedurile de recuperare a prejudiciilor. „In toate cazurile de consum fraudulos descoperite in urma controlelor de ieri vom declansa actiunile specifice de recuperare a prejudiciilor. Astfel de actiuni de stopare a consumului ilegal vor continua, mai ales ca ele fac parte din activitatea noastra zilnica“, a explicat Nicolae Plosceanu, seful Sucursalei de Distributie si Furnizare a Energiei Electrice din cadrul Electrica Oltenia.


„Sa fiu al dracu’ daca nu le leg la loc“!


Craiovenii care au fost lasati ieri fara curent, dupa ce angajatii Electrica le-au rupt bransamentele improvizate, au protestat si au promis ca dupa ce jandarmii si cei de la Electrica vor pleca vor lega firele. „Suntem un cartier vai de mama lui, ca astia nu ne baga si noua curent, parca am fi ultimii oameni. Ne lasa sa stam cu copiii si batrânii la lumânare“, spunea Tudorica Tobosaru, un locatar de pe strada Elza Opran care facuse o adevarata retea de distributie pe sub pamânt. Chiar daca reprezentantii Electrica i-au explicat barbatului ca nu poate fi racordat la reteaua de distributie a energiei electrice pentru ca locuieste ilegal, acesta a continuat protestele. „Nu am legat firele de stâlp de mult, de vreo saptamâna. Acu’ o sa le punem la loc, ce sa facem, ca nu putem trai la lumânare“, a mai spus Tobosaru. Dupa ce a „povestit“ ceva despre vecinii sai, dupa principiul sa moara si capra vecinului, barbatul a incheiat cu o promisiune: „Sa fiu al dracu’ daca nu le leg la loc dupa ce plecati“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS