10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAlimentare cu apa la Osica de Sus

Alimentare cu apa la Osica de Sus

28 de miliarde de lei: atât va costa extinderea si reabilitarea retelelor de alimentare cu apa la Osica de Sus. Banii vin de la guvern, in baza Ordonantei nr. 7/2007 prin care a fost aprobat la finantare proiectul autoritatilor comunei. In costul total intra, evident, si reabilitarea sistemului de captare si aductiune. Deocamdata, executivul a dat drumul doar la 1,6 miliarde de lei pentru acoperirea studiului topometric si a executiei proiectului tehnic. Luni s-a tinut si licitatia privind executarea proiectului tehnic, insa rezultatul va putea fi cunoscut abia dupa trecerea perioadei de depunere a eventualelor contestatii. Asa ca, spune primarul localitatii, Ion Ciocan, licitatia de desemnare a executantului lucrarii si lucrarile in sine vor fi demarate abia anul viitor. „Deocamdata, noi suntem incântati ca ne-a fost aprobata investitia. Speram ca lucrarile sa fie demarate in prima parte a anului urmator, astfel ca finalizarea investitiei sa nu se lase asteptata foarte mult. Daca intr-un an sau intr-un an si ceva totul se va termina, noi vom fi multumiti“, a declarat edilul.


De aceasta investitie, care va cuprinde peste 19 kilometri de retea de alimentare cu apa, vor beneficia circa 1.300 de familii din doua sate, Osica de Sus si Vladuleni, unde traiesc peste 3.400 de oameni. Zona beneficiaza acum doar in parte de apa curenta. „In cele doua sate exista deja un sistem vechi de alimentare cu apa, insa acesta deserveste numai 40 la suta din populatie. In proiect este prevazuta si reabilitarea vechii retele. Apoi, pe lânga cele doua puturi existente in zona, vor mai fi forate alte doua. Dupa finalizarea investitiei, cetatenii beneficiari va trebui sa suporte costurile legate de introducerea si contorizarea apei in gospodarii“, a mai spus Ion Ciocan.


Osica de Sus are sase sate, insa in patru dintre ele alimentarea cu apa nu este o problema arzatoare, intrucât pânza freatica este aproape de suprafata solului. Pentru aceste zone autoritatile locale urmaresc, in primul rând, gasirea de solutii la aspecte deficitare precum caile de acces si scolile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS