21.2 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSpitalul Regional, o investitie atractiva pentru provincie

Spitalul Regional, o investitie atractiva pentru provincie

In timp ce Primaria Craiova sustine ca n-are teren pentru construirea Spitalului Regional, primarii din localitatile limitrofe Craiovei si-ar da si pamântul din gradina pentru ca investitia sa se realizeze pe raza localitatii pe care o administreaza.


Oltenii vor avea un Spital Regional chiar daca acesta nu va fi construit la Craiova. Potrivit Autoritatii de Sanatate Publica (ASP) Dolj, pentru realizarea unui asemenea proiect ar fi nevoie mai intâi de o suprafata destul de mare care sa permita construirea unui helioport, sa fie plasata intr-un loc accesibil (la marginea unui drum national sau european) si, nu in ultimul rând, in afara zonelor aglomerate, pentru a permite accesul usor al ambulantelor. Directorul ASP Dolj, prof. dr. Dan Gabriel Mogos, considera ca, in conditiile in care municipalitatea nu are de unde sa ofere suficient teren pentru o asemenea constructie, zonele limitrofe ale Craiovei s-ar preta foarte bine la o astfel de investitie, care ar avantaja localitatile respective. „Primarii ar trebui sa fie interesati sa puna teren la dispozitie pentru o asemenea investitie care ar urma sa aduca serioase beneficii localitatii. Sa ne gândim numai la taxele si impozitele care ar urma sa fie incasate“, a precizat Mogos.


Oferte concrete


Desi directorul ASP Dolj a prezentat o viziune ideala despre cum ar trebui sa arate Spitalul Regional, o versiune oficiala nu exista in prezent. Nici reprezentantii Consiliului Judetean nu stiau prea multe, decât ca li s-a cerut sa ajute la gasirea unei suprafete intre 2.000 si 5.000 de metri patrati, fara sa li se specifice nici macar câte etaje ar urma sa aiba cladirea. Cu alte cuvinte, Ministerul Sanatatii solicita insistent o locatie, dar nu are un plan concret pentru realizarea proiectului. Asta in conditiile in care constructia ar trebui finalizata in 2008.


Destul de receptivi s-au aratat in schimb primarii din localitatile limitrofe Craiovei in legatura cu perspectiva de a se realiza un spital pe raza lor administrativa. „Desi nu avem teren la dispozitie, ideea realizarii unui spital, fie in zona Metro, fie in zona Daewoo, ar fi deosebit de interesanta pentru noi. Asteptam o asemenea propunere si ii vom pune imediat in legatura pe investitori cu proprietarii terenurilor din zona in vederea obtinerii suprafetelor necesare“, a declarat Valerica Pupaza, primarul comunei Cârcea. Aceeasi deschidere a aratat-o si Alexandru Dicu, primarul comunei Malu Mare. „Daca ni s-ar cere, am putea identifica un teren care s-ar preta la construirea acestui spital si chiar am discuta cu oamenii pentru a-i convinge sa vânda terenul“. Primarul Dicu a venit chiar cu o oferta concreta: „Pentru a se face un asemenea spital noi am putea chiar sa punem la dispozitie o cladire cu patru etaje la Drumul National Craiova – Bechet, unde a functionat caminul Liceului agricol. Consideram ca aceasta cladire se preteaza foarte bine la o asemenea investitie“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS