17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateElevii curata mizeria din scoli

Elevii curata mizeria din scoli

Cadre de la Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Mehedinti, insotite de prefectul judetului, Doinita Chircu, au efectuat o vizita inopinata la o scoala din comuna Hinova.


Mai mult de jumatate din scolile din Mehedinti nu sunt pregatite pentru noul an scolar. Cu toate ca ne apropiem de primul clopotel al anului scolar 2006-2007, unitatile de invatamânt arata ca dupa razboi, iar cei care muncesc pentru a reamenaja salile de cursuri sunt elevii, care au fost chemati din vacanta sa spele si sa mature.


Revoltat de faptul ca scoala nu este pregatita sa-si primeasca elevii, dar si de faptul ca profesorii nu au avut o atitudine tocmai primitoare, inspectorul general din invatamântul mehedintean a inceput sa tune.


Prima victima a furiei inspectorului general a fost un profesor de sport. „Cu cine stau de vorba? Profesor, ce fel de profesor, profesor de educatie fizica, de ce nu ati venit vara sa faceti curat si sa aranjati salile de clasa?“, a intrebat Doinita Chircu.


Profesorul luat la „ture“ a replicat pe acelasi ton. „Sa dam cu sapa?! Voi ce faceti in afara sa va plimbati si sa faceti pe atotstiutorii? Mai lasati vorba si treceti la fapte“, a spus profesorul de sport Pavelescu.


Cadrele didactice au incercat sa mascheze defectiunile, asigurând comisia de control ca acolo nu se vor face cursuri. Dar dupa câteva minute, timp in care prefectul, comisia si mass-media se pregateau sa plece la alta scoala, a aparut persoana care facut lumina in situatia unitatii de la Hinova.


Fosta directoare le-a dat planul peste cap


Fosta directoare a Scolii din Hinova a dat cartile pe fata si le-a spus reprezentantilor mass-media cum stau lucrurile de fapt. „Ati fost mintiti, aici se fac cursuri, sunt salile de franceza si de sport. Eu am fost directoare sase ani, dar nimeni nu ne-a ajutat cu nimic“, a declarat Luminita Pandioniu. Suparata de faptul ca fosta directoare dorea sa scoata adevarul la lumina, Doinita Chircu s-a certat cu aceasta. „Cad peretii pe dumneavoastra, ati dormit timp de sase ani, sa va fie rusine“, a spus Doinita Chircu.


Viceprimarul din Hinova a reusit sa aplaneze conflictul dintre inspectorul general si fosta directoare a scolii. „Doamnelor, va rog frumos, sa nu ne mai spalam rufele in fata presei, e rusinos“, a intervenit vicele.


Dupa ce s-a consumat scandalul, spre surprinderea tuturor, Doinita Chircu a spus ca este multumita de ce a gasit la Hinova. „Sunt multumita ca i-am gasit pe elevi la munca, alaturi de profesori, si vad ca primaria se implica“, a declarat Doinita Chircu.


In judetul Mehedinti, din cele 277 de scoli existente, s-au acordat autorizatii de functionare pentru 147. Principalele deficiente pentru care restul unitatilor scolare nu au primit inca autorizatii sunt legate de lipsa utilitatilor: apa curenta, instalatii sanitare, si lipsa unor surse de incalzire.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS