22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConsiliul judetean trimite auditul pe capul drumarilor

Consiliul judetean trimite auditul pe capul drumarilor

Legislativul doljean a decis sa trimita un control de audit la SC Lucrari Drumuri si Poduri, nesatisfacut de informarea privind utilizarea celor 6,7 miliarde de lei pentru stabilizarea unui tronson al drumului judetean Podari – Segarcea.


Consilierii judeteni nu au crezut in raportul prin care SC LDP Dolj a justificat cheltuirea a 6,7 miliarde de lei, in 2005 si 2006, pentru reabilitarea unei portiuni de 60 de metri din Drumul Judetean Podari – Segarcea. Alesii au votat, desi pe ordinea de zi a sedintei ordinare de ieri nu a existat un proiect de hotarâre in acest sens, pentru un raport al auditorilor, care sa fie intocmit in termen de 30 de zile. Datele transmise de SC LDP au reprezentat al doilea pachet de raspunsuri la o solicitare mai veche a consilierului Petre Petrescu si au fost privite, ca si precedentul, cu suspiciune. Cu toate ca singurul care a comentat a fost acelasi Petre Petrescu, colegii sai au optat in unanimitate pentru analiza de audit si cu putin peste jumatate – pentru constituirea unei comisii formate din consilieri judeteni care sa monitorizeze activitatea SC LDP.


„Nici de aceasta data nu consider ca suntem in fata unor cifre corecte si, in plus, acestea sunt mult diferite fata de cele care ni s-au aratat data trecuta“, a spus Petrescu. Directorul general al SC LDP, Eugen Georgescu, este convins ca nici o comisie, fie ea si de audit, nu poate schimba datele problemei. „E adevarat ca data trecuta domnii consilieri au citit altceva, fiindca acea informare fusese intocmita de Directia Tehnica a CJ, care, normal, nici nu detinea documentatia completa. Mi s-a cerut la interpelari sa fac eu o informare, am facut-o. Vor audit, sa-l trimita, hârtiile astea sunt si nu le modifica nimeni. Probabil ca unii inteleg ca democratie inseamna sa le dea altora bataie de cap gratuit“, a declarat directorul Georgescu.


Lucrari „accidentale“


Directorul SC LDP sustine ca pentru stabilizarea portiunii de drum distruse de alunecari de materiale argiloase de la o inaltime de 17 metri a fost nevoie sa concentreze intreaga forta de munca a unitatii. „O astfel de reabilitare se face in doua etape, fiindca, inainte de a ataca obiectivul propriu-zis, era necesar sa stopam fenomenul, care inseamna executarea drenarilor, a contrafortilor, umpluturilor, modelarea suprafetei consolidarea infrastructurii drenurilor etc. In plus, s-a lucrat toamna si iarna. Am consolidat intr-o parte si a alunecat in alta. 1,6 miliarde din acel total sunt lucrari realizate in zona Gura Vaii, dincolo de tronsonul pe care noi il reparaseram“, a spus Georgescu. El sustine ca acestea sunt lucrari accidentale, conforme cu studiul geologic si inscrise in procesele-verbale de monitorizare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS