10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateC.I.A. ia cu asalt Craiova

C.I.A. ia cu asalt Craiova

C.I.A. (Craiova Independent Artists) de pe meleagurile mioritice nu are nici o legatura cu C.I.A. (Central Intelligence Agency) din Statele Unite ale Americii. Au aceeasi titulatura, dar preocupari cu totul diferite. Craiovenii nostri sunt interesati de muzica si cultura hip-hop si nicidecum de dezlegarea vreunor mistere.


In urma cu aproximativ doi ani, hip-hop-erii craioveni se intâlneau saptamânal intr-un club craiovean pentru a asculta muzica lor favorita. Ulterior, pentru ca barul a devenit neincapator, hip-hop-erii au decis sa se mute intr-un alt club, unde tot saptamânal aveau o seara a lor in care, in afara faptului ca se asculta muzica, oricine avea posibilitatea sa si cânte live. Si pentru ca aveau aceleasi preocupari, nu a lipsit mult pâna când sa formeze un grup.


„C.I.A. este o grupare, iar in prezent este si o trupa de hip-hop. La momentul infiintarii era formata din Conflikt Stradal, adica Byga si Phila, Profethu’ si Prezent Ostil, adica Colerique MC si Adriana. Acum, Prezent Ostil nu mai face parte din C.I.A.“, a explicat Byga. Concertul organizat de acestia in discoteca NRG, in urma cu doi ani, a reprezentat de fapt actul de nastere oficial al gruparii. Concertul respectiv a fost filmat si apoi pus pe internet pentru ca oricine sa-l poata asculta. La ora actuala, trupa C.I.A. are in componenta trei membri: Byga, Phila si Rashid (fost Profethu’) si si-a facut deja un nume printre ascultatori de gen din Cetatea Baniei. Mai mult decât atât, printr-un concurs de imprejurari au reusit chiar sa colaboreze si cu artisti din Capitala. Ei au inregistrat deja o colaborare cu Sisu&Puya, iar piesa va aparea pe albumul bucurestenilor, care va fi lansat pe piata luna viitoare.


Alex, membru C.I.A.


De asemenea, intr-una din serile hip-hop organizate intr-un club craiovean, C.I.A. s-a imprietenit cu Alex, craioveanul care a facut furori vara trecuta cu piesa „Ce ti-as face (Selecta)“ cântata alaturi de Anda Adam.


„Alex s-a alaturat C.I.A. in momentul in care am colaborat pe anumite piese, care nu au fost inca lansate oficial“, a spus Byga. Despre trupa de hip-hop C.I.A., Alex a afirmat: „In curând vor ajunge foarte cunoscuti“.


Deocamdata cei trei craioveni sunt in trative cu o casa de productie din Capitala. Hip-hop-erii au deja finisat „un manunchi de 25 de piese“ dintre care intentioneaza sa aleaga cel putin 18 pentru primul lor album. Asa cum era si de asteptat, tot cei trei semneaza si versurile si linia melodica a pieselor.


„In prezent lucram la piese, iar mai departe speram sa incepem inregistrarea unui mult asteptat (cel putin din partea noastra) si nesperat album C.I.A., intr-un studio profesionist, alaturi de profesionisti“, a mentionat Byga. Acesta a tinut sa precizeze ca intre C.I.A. si cealalta grupare de hip-hop din Craiova nu exista nici o stare conflictuala, pentru ca ambele slujesc unei cauze comune. „C.I.A. saluta pe oricine a facut ceva, indiferent cât de putin, sa sustina intr-un fel sau altul acest fenomen pe care il numim si in 2006, mai raspicat ca niciodata: HIP-HOP !“, a afirmat cântaretul.


Dupa ce s-a impus in Craiova, C.I.A. isi pregateste cu minutiozitate si lansarea in hip-hop-ul românesc, fara sa se grabeasca, asteptând momentul oportun.


In prezent lucram la piese, iar mai departe speram sa incepem inregistrarea unui mult asteptat (cel putin din partea noastra) si nesperat album C.I.A. intr-un studio profesionist alaturi de profesionisti“.


Byga, membru C.I.A.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS