26.7 C
Craiova
sâmbătă, 8 iunie, 2024

Prea multa aparatura

Desi are contract legal si facturile platite la zi, o familie din comuna Simian, judetul Mehedinti, este nevoita sa stea pe intuneric. De 23 de zile, familia Troncota traieste la lumina lumânarii, din cauza aparaturii electrocasnice care, in opinia angajatilor de la Electrica, ar trebui bransata la un contor special ce suporta puterea de absorbtie a acesteia. Angajatii de la Electrica Mehedinti nu au tinut cont de faptul ca respectivii abonati aveau platite facturile la zi si i-au lasat pe cei trei membri ai familiei in bezna de mai bine de trei saptamâni. „Sunt cu facturile platite la zi, am platit 800 de mii de lei vechi si nu am nici o restanta la Electrica. Este bataie de joc si o incalcare grosolana a drepturilor omului. Rusine, România“, a declarat Aurica Troncota, sotia titularului de contract.


In urma controlului, angajatii Electrica au inventariat sursele de consum din apartament, constatând ca oamenii aveau trei televizoare, o lada frigorifica, o combina muzicala si un calculator, si au luat decizia sa taie curentul la acea locuinta. „Au scris in raport negru pe alb: trei televizoare color, o lada frigorifica, doua becuri, chiar si uscatorul de par l-au trecut. Este cineva stapânul meu, ce sa tin in casa si ce sa nu am?“, a mai declarat suparata femeia.


Neavând nici un fel de datorie catre Electrica, familia Troncota se gândeste sa mearga cu electrocasnicele la sediul societatii si sa le „inmatriculeze“ cu acte in regula, doar-doar vor avea energie electrica. „O sa merg la Electrica si o inmatriculez aparatura pe care o detin, ca pe autoturisme, iar când nu mai vreau sa o folosesc, merg inapoi si o radiez“, a declarat Petre Troncota.


Conducerea Electrica Mehedinti sustine ca debransarea a fost legala. Dupa ce au inventariat aparatura, s-a decis ca nu trebuie sa le mai furnizeze energie electrica pâna ce nu-si vor pune contor trifazic la apartament. „In urma unui control efectuat la locuinta lui Petre Troncota, nu s-a constatat si nici nu sunt date ca acesta a sustras energie electrica, dar in urma inventarierii aparaturii electrocasnice s-a constatat ca puterea de absorbtie a contorului nu poate face fata consumului de energie electrica al aparatelor casnice. Am debransat familia de la sursa de energie electrica pâna la remedierea situatiei“, a declarat Pompiliu Cruceru, inginer la Electrica. Familia Troncota se gândeste sa-si vânda aparatura si a facut cerere pentru a renunta la televiziunea prin cablu si la internet, astfel incât sa ajunga la limita admisa de Electrica pentru a primi curent electric.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU