7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateComandament de criza impotriva gripei aviare

Comandament de criza impotriva gripei aviare

Medicii veterinari, reprezentantii Directiei de Sanatate Publica si administratorii pietelor au creat comandamente de criza in intreg judetul Hunedoara, pentru evitarea extinderii gripei aviare si in aceasta parte a tarii. Veterinarii sustin ca, desi judetul Hunedoara este destul de departe de presupusul focar din Delta Dunarii, totusi s-a luat in calcul si varianta conform careia exista pericolul din partea de vest, la granita cu Ungaria, acolo unde se presupune ca ar fi un potential focar.


In nici o piata din judet nu mai este permisa vinzarea pasarilor vii si veterinarii spun ca inca nu este pericol in ce priveste consumul carnii de pasare, deoarece aceasta nu poate fi infestata dat fiind faptul ca stocurile sint de acum o luna. Conform sefului DSV Petrosani, dr. Octavian Popescu, zona nu are lacuri si nici nu este o ruta pentru pasarile salbatice migratoare. „Desi nu excludem aceasta posibilitate in intregime, totusi sintem oarecum feriti. Ne-am constituit intr-un comandament, deoarece nu este exclusa posibilitatea sa apara gripa aviara din cauza migratiei oamenilor. Sintem foarte aproape de granita de vest, unde la vecinii nostri se suspecteaza aparitia gripei aviare si, din acest motiv, sintem in alerta“, a declarat dr. Octavian Popescu, seful DSV Petrosani.


Agentii din cadrul Politiei Comunitare Petrosani care patruleaza prin piata au primit instructiuni sa interzica accesul in incinta pietei a comerciantilor de animale vii, in special a celor care vind pasari.


Pericolul legat de aparitia gripei aviare vine, in judetul Hunedoara, la scurt timp dupa ce in zona a fost anuntata existenta un focar de pesta porcina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU