7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

GdS va raspunde

Nu aveti dreptul la doua pensii


„Ma numesc Tomita Antone, din comuna doljeana Dabuleni. Sint pensionata pe caz de boala din anul 1996, primind pensie de urmas din partea sotului. In august 2002 am depus dosar pentru pensionare la Casa Judeteana de Pensii Dolj, avind 27 de ani vechime in agricultura, la CAP. In septembrie 2002 am primit decizia de acordare a pensiei CAP, dar nici pina acum nu am primit banii. Am mers in urma cu citeva luni la Casa de Pensii, unde mi s-a raspuns ca daca vreau sa primesc pensie de CAP trebuie sa renunt la cea de urmas. Eu nu vreau sa renunt la pensia de urmas si vreau sa stiu, daca in urma recalcularii pensiilor, se pot adauga puncte in plus, tinind cont de vechimea pe care o am la CAP Dabuleni“.


GdS: Doamna Tomita Antone, ne-am interesat pentru dumneavoastra la Casa Judeteana de Pensii (CJP) Dolj si din pacate nu aveti dreptul sa primiti ambele pensii. „Conform Legii nr. 19/2000, pensionarii nu mai pot beneficia de doua pensii din sistemul public de asigurari sociale. Doamna Antone trebuie sa renunte la una din pensii, sa ramina cu cea pe care o considera mai avantajoasa“, a precizat Ionel Ţecu, sef Serviciu Stabiliri Pensii, din cadrul CJP Dolj.


La sediul redactiei Gazeta de Sud ati trimis sesizarea urmata de decizia de pensionare in original. Va rugam sa nu mai trimiteti decit copii ale documentelor! Va asteptam la sediul Gazetei de Sud pentru a va ridica decizia.


Aduceti adeverinte cu sporurile nementionate pe cartea de munca


Aurel Fasola, din comuna doljeana Galicea Mare, pensionat din anul 1984, precizeaza ca a muncit la Combinatul Siderurgic Hunedoara, in conditii grele de munca, la temperaturi de peste 2.500 de grade. „Dupa 30 de ani de munca am iesit cu o pensie de 2.144.000 de lei, in prezent ajungind la 3.470.000, desi colegii de serviciu, care au lucrat in aceeasi perioada cu mine, primesc opt, noua milioane de lei. Care este cauza pentru care eu am ramas la aceasta pensie mica? Sint foarte bolnav, am paralizie pe partea dreapta, am sotia bolnava, iar pensia ei este de numai 380.000 de lei“, a mentionat barbatul.


GdS: Reprezentantii CJP Dolj au precizat ca pensia dumneavoastra a fost recalculata in luna aprilie 2005. In urma recalcularii, punctajul dumneavoastra, conform celor spuse de Ionel Ţecu, seful Serviciului Stabiliri Pensii, a reiesit mai mic. Din acest motiv ati ramas la aceeasi valoare a indemnizatiei. In cazul in care puteti aduce adeverinte doveditoare a conditiilor grele de munca, sporuri sau alte drepturi salariale pe care nu le aveti trecute in carnetul de munca, pensia va va fi recalculata. Puteti depune aceste documente in termen de trei ani de la data primirii deciziei, iar sumele cuvenite de care nu ati beneficiat le veti primi din urma.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS