10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCopiii din Schela nu vor putea ajunge la scoala

Copiii din Schela nu vor putea ajunge la scoala

Doua dintre satele comunei Schela, judetul Gorj, sint izolate din cauza ca singurul drum de acces este distrus pe o portiune de peste zece metri, in urma unei alunecari de teren. Din acest motiv, peste 35 de copii din satele Schela si Arsuri nu vor putea sa ajunga la scoala din centrul comunei. „Copiii erau adusi la scoala cu microbuzul, pentru ca distanta de la ultimul catun, de unde vin acestia, pina la scoala este de 13 km. Masina nu mai poate circula si ei trebuie sa vina pe jos, ceea ce e imposibil“, a spus primarul comunei Schela, Aristide Serbanescu.


Din cauza acestei alunecari de teren a fost afectata si conducta de alimentare cu apa a localitatii, astfel incit locuitorii din Schela nu mai beneficiaza de apa. Primarul spune ca lucrarile de refacere a drumului vor demara zilele acestea si spera ca, pina la inceperea anului scolar, masinile vor putea circula din nou. Primarul Aristide Serbanescu precizeaza ca, pentru inceperea lucrarilor, este necesara devierea conductei de apa, dar si a retelei de alimentare cu energie electrica. Costurile pentru repararea drumului se ridica la aproximativ cinci miliarde de lei, in conditiile in care aceasta suma a fost alocata de guvern pentru tot judetul Gorj, in urma inundatiilor din aceasta vara. Lucrarile de refacere a partii carosabile vor fi finantate de Consiliul Judetean Gorj.


27 de alunecari de teren in judetul Gorj


„Noi am venit cu masina pina acum la scoala. Nu stiu cum vom mai ajunge acum, daca nu va veni masina sa ne ia. De la mine de acasa si pina la scoala sint 11 km. E prea departe ca sa mergem pe jos“, a spus unul dintre copiii din satul Schela.


Liviu Andrei, inspectorul general al Inspectoratului Scolar Gorj, a spus ca nu cunoaste situatia de la Schela: „Este problema consiliilor locale. La nivelul inspectoratului exista patru echipe care merg zilnic in teren si verifica modul in care se afla unitatile de invatamint“.


La nivelul judetului Gorj sint inregistrate 27 de alunecari de teren, multe dintre acestea aparind dupa ploile torentiale din aceasta vara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS