7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Scurte stiri

Cu cutitele la Select

Doi tigani au fost prinsi pe terasa restaurantului Select din Craiova, situat pe Calea Bucuresti, cu arme albe. In timpul raziei efectuate de politie, in noaptea de 31 iulie spre 1 august, Dumitru Mititel, zis Suraj, de 29 de ani, si Nicolae Cioaca, de 23 de ani, ambii din Craiova, au fost depistati ca aveau asupra lor un briceag si un cutit cu lama de 16 centimetri. Cei doi au fost retinuti de politie si li s-au intocmit dosare penale conform Legii nr. 61/1991, republicata, pentru detinere de arme albe. (C.C.)

Sofer lovit de masina

Costel Bala, de 44 de ani, din Craiova, sofer la RAT Craiova, a fost accidentat de un taximetrist. Barbatul traversa regulamentar strada pe trecerea de pietoni la intersectia bulevardului Oltenia cu strada George Enescu. Taximetristul Valentin Icob, de 22 de ani, din Craiova, posesor de permis auto categoria B, conducea autoturismul Dacia Solenza. Acesta nu a acordat prioritate lui Bala, pe care l-a accidentat usor, agatindu-l cu portiera fata dreapta. Organele abilitate vor face cercetari. (C.C.)

Cecuri fara acoperire la SC VASTECO SRL Craiova

Serviciul de investigare a fraudelor din cadrul IPJ Dolj a emis dosar penal pentru administratorul unei firme craiovene. Valentin Badescu, administratorul firmei SC VASTECO SRL, este cercetat pentru savirsirea infractiunilor prevazute la art. 215, alineatele 1 si 4 din Codul Penal, privind inselaciunea in conventie. Valentin Badescu a inselat mai multe societati comerciale prin emiterea unor file cec fara acoperire, in valoare de 1.412.000.000 de lei, declarind apoi intrarea in faliment a societatii. Dupa declaratia de intrare in faliment a societatii, in mod nejustificat a refuzat sa puna la dispozitia lichidatorului juridic, in termenul legal, documentele solicitate in vederea desfasurarii procedurii de falimentare. Dosarul a fost inaintat cu propunere de trimitere in judecata Parchetului de pe linga Tribunalul Dolj. (C.C.)

Student cu dosar penal

I.G., de 24 de ani, din Craiova, student la Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu“, a fost surprins de politistii aflati la datorie in noaptea de 28 spre 29 iulie, ora 2.10, pe strada Caracal, conducind un Opel Astra, cu numarul DGF-14313/08/07/05, proprietarul fiind L.G. Masina avea autorizatia provizorie expirata, autoturismul fiind neinmatriculat si cu numar fals. Studentului i-a fost intocmit dosar penal, riscind pedeapsa cu inchisoarea. (C.C.)

Accident pe strada Humulesti

Luminita Pascariu, fara ocupatie, din Craiova, a condus fara permis autoturismul proprietate personala Dacia Break, cu numarul de inmatriculare DJ-03-NDE. Pe 31 iulie, pe strada Humulesti, craioveanca a produs un accident, tamponind un Cielo, cu numarul de inmatriculare DJ-10-SEP, si a produs importante daune materiale. Tinerei i-a fost intocmit dosar penal pentru conducere ilegala, fara permis de conducere, si distrugere de bunuri. (C.C.)

Institutiile statului nu au incredere in magistratii craioveni

Directia Generala a Finantelor Publice Dolj a cistigat prima runda din procesul in care se judeca cu nepotul lui Adrian Mititelu, Gigel Preoteasa, pentru cele 99 de hectare de teren intravilan din domeniul public al statului. Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis cererea Ministerului Finantelor de stramutare a procesului dintre DGFP si Preoteasa, in care reprezentanta ministerului in teritoriu a cerut judecarea apelului declarat la Curtea de Apel Craiova de catre o alta instanta din tara. Aceeasi decizie a luat Inalta Curte si in privinta cererii de suspendare a punerii in executare a controversatei sentinte 292, prin care judecatorul Traistaru l-a improprietarit pe nepotul lui Mititelu cu 99 de hectare de teren intravilan situat in jurul Lacului Craiovita. Ca urmare, ambele procese vor fi judecate la Bucuresti in septembrie anul acesta. Conform cererii depuse de Ministerul Finantelor, institutia statului a cerut stramutarea judecatii la alta Curte de Apel din tara, de teama ca Adrian Mititelu i-ar fi putut influenta pe judecatorii din Craiova prin intermediul ziarului pe care il conduce. (V.T.)

Medicamentele compensate, asteptate in zadar de bolnavi

Bolnavii cronici si pensionarii care sperau ca vor putea ridica medicamentele de la farmaciile din Valea Jiului in prima zi a lunii august au plecat dezamagiti acasa sau si-au cumparat o tableta pentru a nu intrerupe tratamentul. Desi inca de la primele ore ale diminetii farmaciile au fost luate cu asalt de bolnavi, cu retete gratuite sau compensate, nici una nu elibera medicamente deoarece nu a primit aprobarile necesare de la reprezentantii programului Gestrom, respectiv Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate. „Reprezentantul zonal al programului Gestrom, in baza caruia se elibereaza medicamentele pe retete gratuite si compensate, ne-a transmis ca inca nu este definitivata lista compensatelor si ca mai intirziem cel putin o zi“, a afirmat Ileana Popescu, farmacista la Farmacia „S.O.S Sanatatea“. Ileana Popescu sustine ca, la rindul sau, Casa Judeteana de Sanatate nu a trimis farmaciilor nici un semnal in ceea ce priveste fondurile pentru medicamentele eliberate pina acum, cu toate ca plafonul in multe cazuri a fost depasit. (D.M.)

Gaz metan – la Aninoasa

Orasul Aninoasa va avea gaz metan din septembrie, dupa ce se vor mai face citeva subtraversari necesare trecerii la nivel cu calea ferata sau peste Jiul de Vest. Toata lucrarea inseamna aproximativ cinci miliarde de lei, si numai subtraversarile, care vor fi executate din 10 august, costa bugetul primariei 140 de milioane de lei. „In aceasta luna urmeaza sa legam magistrala de pe strada Libertatii din oras la reteaua ce se afla de cealalta parte a Jiului, unde oamenii au fost printre primii locuitori ai Vaii Jiului bransati la reteaua de gaz metan. Acum, gazul metan va ajunge pina la ultima casa de pe aceasta strada si la blocurile din zona stadionului Minerul“, a afirmat Ilie Botgros, primarul orasului Aninoasa. Primul foc in aceasta parte a orasului va putea fi aprins la aragazul conectat la reteaua de distributie in jurul lui 15 septembrie, cind primarul Ilie Botgros sustine ca magistrala din partea de nord a orasului va fi pusa in functiune. (C.C.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS