25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateApa a trecut, necazurile au ramas

Apa a trecut, necazurile au ramas

In satul Cimpeni, comuna Pielesti, suferinta oamenilor afectati de inundatiile din 2 si 12 iulie continua. Satenii sint nemultumiti ca, la o saptamina dupa ce apa s-a retras din casele si curtile lor, autoritatile locale nu i-au sprijinit cu nimic. Ion Neniu spune ca nu a primit nici macar o sticla de apa. „Cu toate ca nu mai am nimic prin casa, pardoseala, mobila, sobe, nu astept nimic de la primarie. Am facut un credit de 20 de milioane chiar in ziua celei de-a doua viituri, cu care sper sa pot acoperi pagubele. Dar nu este corect ca unii sa fie ajutati si altii nu“, a spus Ion Neniu. Sotii Neniu dorm pe prispa casei, asteptind sa vada cum evolueaza vremea, ca sa se apuce de reparatii. Baiatul cel mic impreuna cu sotia si fiica dorm pe la rude.


Ion Sindia s-a mutat la parinti, impreuna cu sotia si cei patru copii. „Nu mai avem curaj sa dormim in casa, iar acum stam opt oameni in doua camere“, a povestit barbatul. Gospodaria Ioanei Amandei este si ea afectata de apele care s-au revarsat. Casa este construita pe un beci care a fost plin cu apa, iar acum, desi apa a fost scoasa, podeaua s-a lasat si ameninta sa se prabuseasca. Oamenii din sat spun ca santul care ar trebui sa colecteze apele de pe versanti nu a mai fost curatat din 1990. „Chiar daca nu a mai fost curatat de 15 ani,unii sateni arunca gunoaiele in sant. Noi, cei care beneficiem de ajutor social, curatam pe o parte, iar oamenii arunca balegar pe alta parte“, povesteste Ion Sindia.


Satenii din Cimpeni sint revoltati ca abia pe 18 iulie primaria a oferit satenilor doua cisterne de apa potabila intrucit toate fintinile din sat au apa improprie consumului. In aceeasi zi, cele 15 fintini publice au fost curatate cu ajutorul pompierilor, dar, deocamdata, apa nu este buna de baut. Primarul comunei, Constantin Nica, a spus ca va participa la o sedinta la Prefectura unde se va stabili ce materiale de constructii si utilaje pot fi oferite pentru reconstructia caselor afectate. din satul Cimpeni. Intre timp, viceprimarul Dan Dica impreuna cu preotul paroh Mircea Enache, cu ajutorul unor sponsori, au oferit haine, alimente si zece milioane de lei pentru cei afectati.


„Cea mai buna solutie ar fi sa mutam gospodariile cel mai grav lovite de inundatii, patru la numar. Asta este doar o propunere, dar oamenii nu sint de acord pentru ca acolo s-au nascut, acolo au crescut“, afirma primarul comunei Pielesti, Constantin Nica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS