7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePolitia londoneza a identificat ramasitele Mihaelei Otto

Politia londoneza a identificat ramasitele Mihaelei Otto

Politia londoneza a identificat ramasitele trupului Mihaelei Otto, surprinsa in atentatele teroriste din Londra, familia victimei fiind imediat anuntata, a declarat pentru Mediafax consilierul de presa al Ambasadei României in Marea Britanie, Sorin Baciu. El a precizat ca Politia Metropolitana londoneza a verificat din nou, la solicitarea misiunii României, daca printre victime se afla si alti români, raspunsul primit fiind negativ.


Din cercetarile efectuate, se pare ca Mihaela Otto s-a aflat chiar linga teroristul care a detonat bomba si a murit aproape instantaneu. Cele patru explozii care au avut loc joia trecuta – trei la metrou, urmate, dupa circa o ora, de inca una intr-un autobuz – s-au soldat cu cel putin 52 de morti si 700 de raniti.


Mihaela Otto, un tehnician dentar de 47 de ani, originara din România, locuia in Mill Hill East, impreuna cu mama si sora ei. Ea a fost data disparuta de catre familie imediat dupa atentate. Mihaela se indrepta catre Knightsbridge in dimineata atentatelor. Garnitura de metrou in care se afla, de pe tronsonul Northern Line, fusese deviata via King’s Cross, din cauza unei deficiente de semnalizare.


Ancheta in cazul atacurilor vizeaza persoanele care i-au „organizat si manipulat“ pe cei care s-au aruncat in aer in mijloacele de transport in comun, a declarat ieri ministrul britanic de Interne, Charles Clarke. „Trebuie sa aparam valorile societatii de cei care doresc sa o distruga. Aceasta inseamna sa luptam impotriva tuturor celor care predica tipul de fundamentalism ce face ca patru oameni sa se arunce in aer, impreuna cu alte persoane, intr-un metrou“, a declarat Charles Clarke.


Aceasta este cea mai directa referire la o operatiune kamikaze care a fost facuta pina in prezent de un responsabil britanic. Pina acum, Scotland Yard s-a limitat la a anunta ca ancheta urmareste sa stabileasca daca toti cei patru autori ai atentatelor din mijloacele de transport „au fost ucisi in explozii“. „Trebuie sa intelegem ca persoanele care au comis atentatele nu reprezinta decit unul dintre elementele unei organizatii care creeaza dezordine in societatea noastra“, a mai precizat oficialul britanic.


Bomba neutralizata pe o cale ferata nord-irlandeza


Genistii armatei britanice au neutralizat o bomba amplasata pe principala cale ferata care face legatura intre Belfast si Dublin. Echipa de deminare a efectuat o explozie controlata a dispozitivului amplasat in partea nord-irlandeza a caii ferate, intre orasele cu populatie majoritar protestanta Lisburn si Moira, la 30 kilometri vest de Belfast. Ca masura de precautie, acest tronson de cale ferata a fost inchis. Aproape 100.000 de protestanti din Ordinul de Orania au defilat in Irlanda de Nord. In anii trecuti, trenurile care transportau credinciosi protestanti pina la locurile unde urmau sa se desfasoare marsurile au fost atacate pe acest tronson, in apropierea fiefului catolic republican Kilwilkie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU