7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBanii de la DGFP Dolj au ajuns

Banii de la DGFP Dolj au ajuns

Un nou grup specializat in restituiri ilegale de TVA, de la aceeasi Directie Generala a Finantelor Publice Dolj, a fost identificat de procurorii Parchetului de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie. De aceasta data este vorba despre patru restituiri de TVA, ce totalizeaza „doar“ 70 de miliarde de lei, acordate tot pe baza unor afaceri fictive, „dovedite“ cu documente falsificate. Si in acest caz este vorba, ca si in reteaua lui Genica Boerica, de români care au colaborat fructuos cu arabii, precum si de spalarea banilor obtinuti pe aceasta cale prin intermediul unor firme-fantoma. Interesanta este aparitia, in cadrul acestor afaceri necurate, a unui nou personaj – controversatul Omar Hayssam, care a pus umarul la spalarea multor miliarde obtinute ilicit din bugetul statului. (A.D.)


Prin rechizitoriul cu nr. 320/P/2004 din 11 mai 2005, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism din cadrul Parchetului de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus trimiterea in judecata a inculpatilor Pop Alexandru, Marinoiu Camelia, Ahmed Hamza Badior Mustafa, Abdullatif Ahmed Samir, Simon Walid Ramzi, impreuna cu alti 6 inculpati – ce anterior au fost trimisi in judecata alaturi de inculpatul Genica Boerica – pentru comiterea infractiunilor de crima organizata, complicitate la inselaciune cu consecinte deosebit de grave, spalare de bani si evaziune fiscala.


Citiva dintre acolitii lui Boerica, inclusi intr-un alt grup specializat in returnari de TVA


In perioada 2001 – 2004 s-a constituit un grup infractional organizat, in vederea savirsirii de infractiuni economice grave, respectiv inselaciune in dauna statului prin rambursari ilegale de TVA, respectiv in dauna Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Dolj. Sumele astfel obtinute erau fie transferate in conturi din strainatate, fie erau ridicate in numerar, cu scopul de a li se ascunde adevarata provenienta. Acest grup organizat era structurat in mod ierarhic, fiecare membru sau celula avind atributii specifice, respectiv infiintarea de firme de tip fantoma, care urma sa fie folosite fie la solicitarea rambursarii ilegale de TVA, fie la circuitul economic necesar solicitarii, fie la circuitul financiar in vederea ascunderii originii ilicite.


Membrii acestui grup infractional organizat fac obiectul cercetarilor in mai multe dosare penale, respectiv 165/P/2003, care are ca perioada rambursarile ilegale de TVA, obtinute in perioada 2001 – iunie 2003, 258/P/2003, solutionat cu rechizitoriu, fiind trimisi in judecata membrii unei celule specializati in transferul sumelor in conturi din afara României, printre care si 9,9 miliarde lei obtinute din rambursari de TVA in luna iulie 2003, si respectiv prezentul dosar care are ca obiect rambursarile de TVA obtinute in perioada august 2003 – februarie 2004.


Se retine ca, in ziua de 28.08.2003, s-a organizat un flagrant in sediul Sucursalei Voluntari a Romanian International Bank, fiind prinsi in timp ce incercau sa transfere circa 1.000.000 de dolari CHAMA HUSSEIN si altii, coordonati de CHAMA OMAR.


In aceeasi zi trebuia trimisa suma de 9,9 miliarde lei obtinuta de firma MONT SALT COM SRL Craiova, in contul firmei ESHA TRANS SRL Bucuresti, ale carei documente au fost gasite asupra CHAMA HUSSEIN, insa datorita flagrantului, conducatorii retelei au decis ca suma sa fie virata in contul SC EXVAM SRL Bucuresti administrata in fapt de inc. POP ALEXANDRU.


Acest moment este unul foarte important care arata capacitatea retelei de a se reorganiza rapid (5 zile) prin folosirea altor membri, de sacrificiu, situati chiar pe un nivel superior in ierarhie, totul in scopul de a obtine rapid unele sume mari de bani.


Astfel, MOHAMED KAMEL ABDRABBO, impreuna cu POP ALEXANDRU si MARINOIU CAMELIA, au actionat in vederea inducerii in eroare a reprezentantilor DGPF Dolj cu ocazia rambursarii de TVA, in cuantum de circa 70 miliarde lei, solicitate de SC MONT SALT COM SRL (9,9 miliarde lei), SC GULUCOR SRL (19,9 miliarde lei), SC PERGUARDO EXIM SRL (18,3 miliarde lei), SC CORSGUARDO INETRMEDIA SRL (19,5 miliare lei) si respectiv spalarea banilor proveniti din aceste infractiuni.


Pentru aducerea la indeplinire a activitatilor infractionale stabilite in cadrul grupului organizat, cei trei inculpati au actionat prin intermediul lui AYYOUB BASEM, NASER GOMMA EL BAGL, BURINE HUSSAIN JABER, care aveau rolul de a folosi identitati false la infiintarea de societati comerciale si la prezentarea in fata autoritatilor publice cu ocazia controalelor fiscale efectuate de catre inspectori de la DGFP Dolj. Acestia era coordonati de catre EL KHOULY NASHAT, care era omul de legatura al lui MOHAMED KAMEL ABDRABBO NASSAR.


Un alt om de legatura al lui MOHAMED KAMEL era SIMON WALID, care avea rolul de a coordona transferurile bancare si ridicarile de numerar, efectuate prin intermediul unor societati comerciale de tip fantoma, de catre SAULEAC IULIAN SERGIU. Acesta actiona impreuna cu AHMED KAMZA BADIOR MUSTAFA si ABDULLATIF AHMED SAMIR, care aveau rolul de a obtine societati comerciale de tip fantoma prin intermediul carora se efectuau transferurile de bani proveniti din infractiuni.


Afacerea MONT SALT COM SRL Craiova – o restituire de TVA de 9,9 miliarde


La data de 13.08.2003, SC MONT SALT COM SRL Craiova a solicitat Directiei Generale a Finantelor Publice Dolj rambursarea TVA-ului aferent decontului din luna iulie 2003, in suma de 9.979.940.000 lei solicitind totodata ca suma sa fie virata in contul SC EXVAM SRL Bucuresti, deschis la FINANSBANK – Sucursala Doamnei din Bucuresti.


Societatea MONT SALT COM SRL Craiova s-a infiintat la data de 28.09.2002, avind ca asociati pe MOHAMED EL SAYED KILANI MOHAMED (in fapt AL SWITI NAIL) si GERGES SHAFIK SELIMAN GERGES (in fapt SHABAN ABDUL HAMEED). Un nou certificat constatator a fost eliberat de Oficiul Registrului Comertului de pe linga Tribunalul Dolj, cu nr.15153 la data de 17.07.2003, iar la controlul efectuat de inspectorii din DGFP Dolj, BASEM AH AYYOUB s-a prezentat sub identitatea MOHAMED EL SAYED KILANY. Aceasta, deoarece AL SWITI NAIL parasise România, iar SHABAN ABDUL HAMEED fusese arestat, ceea ce confirma disponibilitatea si flexibilitatea membrilor grupului de a folosi identitate falsa, necesara pentru a da o aparenta de legalitate activitatilor infractionale, dar in scopul ascunderii urmelor activitatii infractionale.


Cererea de rambursare a fost sustinuta cu documente comerciale fictive, care atestau ca SC MONT SALT COM SRL Craiova a achizitionat de la SC ADVERS IMPEX SRL Bucuresti, utilaje (linii automate) de preparare a materiei prime pentru fabricarea gresiei in valoare de 53 miliarde lei. SC ADVERS IMPEX SRL a fost infiintata de catre celula condusa de OMAR CHAMA, ai carei membrii au fost trimisi in judecata prin rechizitoriile nr. 65/P/2003 si nr. 319/P/2003. Depozitarea acestor utilaje s-a „efectuat”, la depozitul SC SIDEF IMPEX SRL Ilfov.


Din cercetari a rezultat ca cele doua societati nu functioneaza la sediul social declarat in scopul sustragerii de la efectuarea controlului financiar fiscal, nu a depus de la infiintare si pina in prezent, la organele fiscale competente, declaratiile privind obligatiile de plata catre bugetul de stat; facturile fiscale prezentate organelor fiscale au fost atribuite societatii furnizoare la o data ulterioara emiterii acestora; inscrisul cu nr. 484 224/22.08.2003 nu a fost eliberat de Administratia Finantelor Publice sector 2 Bucuresti, deci SC ADVERS IMPEX SRL nu a colectat TVA in luna iulie 2003.


Suma de 9.979.940.000 lei a fost virata in contul SC EXVAM SRL Bucuresti la data de 02.09.2003. Anterior, la data de 27.08.2003, s-a solicitat ca suma sa fie virata in contul SC ESHA TRANS SRL, insa, datorita retinerii celulei conduse de OMAR CHAMA, s-a renuntat, inlocuindu-se cererea cu solicitarea ca suma sa fie virata in contul SC EXVAM SRL.


Societatea EXVAM SRL Bucuresti a fost infiintata de catre POP ALEXANDRU la data de 25.07.2000. Incepind cu data de 17.01.2002 in contul deschis de SC EXVAM SRL la Finans Bank – Sucursala Doamnei, avea drept de semnatura POP ALEXANDRU, iar acesta a delegat sa efectueze operatiuni, inclusiv ridicare de numerar, pe MARINOIU CAMELIA.


La data de 03.09.2003 suma obtinuta din restituirea ilegala de TVA a fost constituita ca depozit pe perioada 03.09.2003 – 04.09.2003 si apoi pe perioada 04.09.2003 – 05.09.2003. La data de 05.09.2003 in baza unui Ordin de plata suma de 9.984.000.000 lei, formata din suma rambursata + dobinda la depozitul constituit se restituie lui POP ALEXANDRU cu titlu de restituire imprumut creditare societate. Intreaga suma se vireaza apoi in contul personal al lui POP ALEXANDRU, deschis la FINANS BANK, de unde este ridicata in numerar de VIZITIU CARMEN, contabila firmelor inculpatilor POP ALEXANDRU, MARINOIU CAMELIA, MOHAMED KAMEL, si predata ori lui POP ALEXANDRU ori catre MARINOIU CAMELIA. Ordinul de plata, fara numar, datat 05.09.2003 a fost semnat de catre POP ALEXANDRU.


Arabi cu identitati de… italieni


In urma perchezitiei sistemelor informatice ridicate de la MARINOIU CAMELIA a fost identificat un contract de imprumut incheiat intre POP ALEXANDRU si MARINOIU CAMELIA, datat 31.10.2003, in valoare de 8,6 miliarde lei despre care urmeaza a se stabili realitatea si scopul imprumutului. Cu ocazia perchezitiei sistemelor informatice ridicate de la POP ALEXANDRU, se observa ca toate fisierele privind pe SC EXVAM SRL si SC EXVAM OIL au fost sterse, cu putin timp inainte de arestarea lui MOHAMED KAMEL, partenerul de afaceri al lui POP ALEXANDRU si MARINOIU CAMELIA, iar cele privind unele contracte de imprumut dintre POP ALEXANDRU si SC EXVAM SRL au fost create si sterse in aceeasi perioada, cu mult timp, dupa desfasurarea faptelor.


Subliniem ca la data de 14.08.2003, la Notarul Public CIUHAN AURORA din Braila se prezinta contractul de cesionare datat 12.06.2003, prin care numitul POP ALEXANDRU cesioneaza partile sociale ale SC EXVAM SRL numitului LUIGINO PERUZZI, contract in baza caruia judecatorul delegat la Registrul Comertului a admis la data de 18.09.2003, cererea de mentiuni cu privire la schimbarea asociatului societatii comerciale sus-mentionate. A fost identificat numitul LUIGINO PERUZZI in persoana invinuitului NASEER GOMA EL BAGL, care declara ca nu a semnat documentele de cesiune.


Raportul de constatare tehnico stiintifica nr. 3/25.01.2005 a indicat ca posibil autor al semnaturii cesionarului LUIGINO PERUZZI, iar Raportul de constatare tehnico-stiintifica intocmit de catre alti specialisti din Inspectoratul General al Politiei Române – Institutul de Criminalistica, in baza unor multiple probe de scris, a indicat ca autor al semnaturii cesionarului LUIGINO PERUZZI pe VASILIU CARMEN, angajata inculpatilor POP ALEXANDRU si MARINOIU CAMELIA.


Ulterior a fost audiata martora BALABAN NICOLETA, care a declarat ca ea a executat semnaturile incriminate, la solicitarea inculpatei MARINOIU CAMELIA, sefa sa. S-a dispus o expertiza pentru a se stabili daca martora a executat semnaturile in litigiu.


Cu ocazia perchezitiei efectuate la inculpatul POP ALEXANDRU au fost identificate doua stampile cu impresiunile SC EXVAM SRL, care au fost aplicate pe documente emise dupa cesiune, ceea ce dovedeste in plus ca cesiunea a fost fictiva. De asemenea, la ridicarea de numerar din conturile SC EXVAM SRL s-au folosit contracte de creditare firma false, intrucit, din extrasul de cont nu rezulta ca POP ALEXANDRU ar fi creditat societatea cu sumele de bani ridicate in numerar.


Banca Nationala a României – Directia Supraveghere a constatat ca, in perioada 9.09.2003 – 3.10.2003, contul SC EXVAM SRL a fost alimentat cu suma de 10,439 miliarde lei, care a fost virata in totalitate in contul personal al lui POP ALEXANDRU – suma ce a fost ridicata in totalitate in numerar, in aceeasi perioada. Din aceasta suma, 8,6 miliarde lei au fost virate in contul personal al inculpatei MARINOIU CAMELIA, cu titlu de imprumut, fiind apoi ridicata in numerar de catre aceasta. Urmeaza a se stabili provenienta si destinatia sumelor mentionate.


Filiera SC GULUCOR SRL Filiasi: returnare de TVA de 19,9 miliarde lei pe adresa lui Omar Hayssam


La data de 14.10.2003 se constituie SC GULUCOR SRL Filiasi, avind ca asociati pe GUADAGNOLI MAURO (in fapt BASSEM AYYOUB), LUIGINO PERUZZI (in fapt NASEER GOMAA EL BAGL) si CORSI SALVATORE (in fapt BURINE HUSSAIN JABER).


La data de 05.11.2003 se solicita de catre SC GULUCOR SRL Filiasi rambursarea de TVA aferenta decontului pe luna octombrie 2003 pentru suma de 19.985.750.020 lei. In sustinerea cererii s-au prezentat documente false din care rezulta ca SC GULUCOR SRL Filiasi a achizitionat mijloace fixe (aparatura birotica) de la SC SAFAPET IMPEX SRL Bucuresti, care au fost lasate in custodie la SC TECOM EXIM SRL Voluntari. Valoarea acestora de 125.173.908.020 lei, nu a fost achitata. Cele doua societati comerciale nu figureaza la sediul social declarat, adresa SC TECOM EXIM SRL, mentionata ca fiind in comuna Voluntari, str. Intrarea Becheanului nr. 18/A, nu exista in evidentele Primariei Voluntari.


La data de 19.11.2003 se obtine de la Directia Generala a Finantelor Publice Dolj, suma de 19.985.750.020 lei, suma fiind virata in contul deschis de SC GULUCOR SRL Filiasi la banca Transilvania – Sucursala Lipscani. In aceeasi zi se transfera in contul SC EXVAM 2000 OIL DISTRIBUTION COM SRL suma de 10,9 miliarde lei, fractionata in 10 transe a cite 499.000.000 lei (total 4,9 miliarde lei) si 3 transe a cite 2.000.000.000 lei (total 6.000.000.000 lei). Suma a intrat efectiv in contul SC EXVAM 2000 OIL DISTRIBUTION COM SRL, la data de 20.11.2003.


In baza unui ordin de plata fara numar din data de 24 11.2003, suma de 5,2 miliarde lei a fost transferata in contul SC SAM 2000 SRL deschis la FINANSBANK SA – Sucursala Unirii. Suma a intrat in cont in aceeasi zi, data la care se efectueaza schimbul valutar, rezultind suma de 151.900 de dolari. In baza unor documente comerciale, suma se transfera in contul firmei GATEWAY HOLDING LTD, deschis la banca WERWALTUNGS UND PRIVAT BANK AG – LIECHTENSTEIN (paradis fiscal). La data de 25.11.2004 se transfera si restul sumei, de 4,8 miliarde lei, tot in contul firmei SAM 2000 SRL, iar in urma schimbului valutar a rezultat suma de 140.000 de dolari, care se transfera, in aceeasi zi, tot in contul SC GATEWAY HOLDING LTD, deschis la aceeasi banca din paradisul fiscal. Persoana care administra in fapt SC SAM 2000 SRL era OMAR HAYSSAM.


In data de 25.11.2003 suma de 8 miliarde lei este ridicata in numerar de catre HIZAN ROBERT, in zilele de 19, 20, 21, iar restul sumei este virata in contul SC TYCOONS IMPEX SRL. Persoana care s-a prezentat sub identitatea HIZAN ROBERT a folosit un act de identitate falsificat, atit in ceea ce priveste fotografia titularului cit si a altor elemente de identificare. Martorii il indica pe POP ALEXANDRU ca fiind cel care a recomandat pe acea persoana ca avind calitatea de administrator al SC EXVAM OIL DISTRIBUTION SRL. Subliniem ca SC EXVAM 2000 OIL DISTRIBUTION COM SRL Bucuresti a fost infiintata de catre POP ALEXANDRU la data de 23.01.2003.


Firme vindute unor moldoveni, fara stirea acestora


La data de 03.11.2003, se prezinta la Notarul Public CIUHAN AURORA din Braila un contract de cesiune nedatat, incheiat intre POP ALEXANDRU si respectiv GHEORGHIU GHEORGHE si GHEORGHIU NICOLAE (cetateni din Republica Moldova) prin care primul cesiona celor doi, partile sociale emise de SC EXVAM 2000 OIL DISTRIBUTION COM SRL Bucuresti. S-a stabilit ca aceasta cesiune a avut loc folosindu-se copii ale pasapoartelor numitilor GHEORGHE NICOLAR si GHEORGHE GHEORGHE, obtinute de avocatul CLIP IONEL de la numitul GRIGORE ROBERT, iar contractul de comodat prin care s-a stabilit sediul social al SC EXVAM 2000 OIL SRL este in intregime falsificat.


La data de 13.11.2003 judecatorul delegat la Registrul Comertului admite cererea de mentiuni privind schimbarea asociatilor societatii comerciale sus-mentionate. La data de 30.01.2004 la Notarul Public CIUHAN AURORA se da data certa unei procuri nedatate prin care GHEORGHIU GHEORGHE si GHEORGHIU NICOLAE il imputerniceste ca administrator al societatii pe HIZAN ROBERT ION. Raportul de constatare tehnico stiintifica nr. 2/20.01.2005 a stabilit ca numai contractul de cesiune al SC EXVAM 2000 OIL DISTRIBUTION SRL a fost semnat de catre GHEORGHIU NICOLAE si GHEORGHIU GHEORGHE, dar chitantele de imprumut incheiate intre POP ALEXANDRU si GHEORGHIU GHEORGHE, in baza carora au fost ridicate in numerar sumele de bani din contul SC EXVAM 2000 OIL DISTRIBUTION SRL, nu au fost semnate de GHEORGHIU GHEORGHE. Pe contul deschis de SC EXVAM 2000 OIL DISTRIBUTION COM SRL la FINANSBANK – Sucursala Doamnei figureaza cu drept de semnatura de la data de 3.10.2003 POP ALEXANDRU. Ordinele de plata fara numar, datate 24.11.2003 si 25.11.2003, prin care SC EXVAM 2000 OIL DISTRIBBUTION COM SRL transfera catre SC SAM 2000 IMPEX SRL sume de 5.200.000.000 lei, au fost semnate de catre POP ALEXANDRU. Inscrisurile prin care se ridica in numerar sume din contul SC EXVAM 2000 OIL DISTRIBUTION COM SRL, datate 19.11.2003, 20.11.2003, 21.11.2003,24.11.2003, au fost semnate de catre MARINOIU CAMELIA la rubrica „AM PRIMIT“ si de catre POP ALEXANDRU la rubrica „SEMNATURA SI STAMPILA TITULARULUI“.


Se retine astfel ca cesiunea partilor sociale ale celor doua societati: EXVAM SRL si EXVAM 2000 OIL DISTRIBUTION SRL a fost efectuata de catre POP ALEXANDRU in mod fictiv, in scopul de a se sustrage de la plata obligatiilor datorate statului, de a sterge urmele savirsirii infractiunilor de inselaciune si spalare de bani, fiind ajutat in acest scop si de MARINOIU CAMELIA. Cesiunea fictiva rezulta si din extrasul de cont si documentele aferente operatiunilor pe contul SC EXVAM 2000 OIL DISTRIBUTION COM SRL, dupa cum urmeaza: La data de 07.11.2003 contul SC EXVAM 2000 OIL DISTRIBUTION SRL deschis la FINANSBANK – Sucursala Doamnei este alimentat de catre SC RADO UNIVERSAL SRL, in mod fractionat, in fractii de 490.000.000 lei, cu suma de 5,3 miliarde lei. In aceeasi zi, suma de 4,470 miliarde lei este ridicata, in numerar de catre MARINOIU CAMELIA cu titlu de restituire imprumut firma. Banca Nationala a României – Directia Supraveghere a constatat ca, contractul fara numar din data de 01.11.2003 in valoare de 5 miliarde lei, incheiat intre POP ALEXANDRU si EXVAM 2000 OIL SRL, utilizat ca document justificativ de retragere a fondurilor, nu a generat operatiuni de incasare a acestui imprumut. La data de 12.11.2003 contul SC EXVAM 2000 OIL DISTRIBUTION SRL, deschis la FINANSBANK – Sucursala Doamnei, este alimentat de catre SC RADO UNIVERSAL prin trei ordine de plata, cu suma totala de 1,1 miliarde lei (400.000.000 lei, 400.000.000 lei, 300.000.000 lei). In aceeasi zi suma de 1,094 miliarde lei este ridicata in numerar de catre MARINOIU CAMELIA. In cazul acestei operatiuni Banca Nationala a României – Directia Supraveghere nu a identificat nici un document justificativ, in baza caruia s-a efectuat operatiunea.


La data de 26.11.2003, din sumele incasate de la diferite societati comerciale, in baza a doua ordine de plata, din contul SC EXVAM 2000 OIL sint transferate in conturile SC PARISA ACTIV SRL, cu titlu de avans, sumele de 470.000.000 lei si 450.000.000 lei in total de 920.000.000 lei.


Pe data de 27.11.2003, in baza a doua ordine de plata, sint transferate din contul SC EXVAM 2000 OIL, in contul SC GULUCOR SRL, sumele de 477.000.000 lei respectiv 460.000.000 lei, in total 937.000.000 lei. Suma a fost schimbata in valuta, rezultind 27.500 dolari si apoi transferata in contul SC LAKELAND PACIFIC CORPORATION LTD deschis la CENTRAL EUROPEAN INTERNATIONAL BANK Budapesta.


Hayssam a spalat bani prin firmele pe care le controla


In data de 3.12.2003, in baza a 3 ordine de plata sint transferate din contul SC EXVAM 2000 OIL in contul SC GULUCOR SRL, sumele de 499.000.000 lei; 499.000.000 lei, 401.500.000 lei in total 1,399 miliarde lei. Sumele au intrat in contul SC GULUCOR SRL, deschis la Banca Transilvania, la data de 04.12.2003, fiind apoi schimbate in dolari (impreuna cu alta suma de 350.000.000 lei provenita dintr-o alta operatiune) in cuantum de 49.500 dolari si transferata in contul SC LAKELAND PACIFIC CORP LTD, deschis la CENTRAL EUROPEAN INTERNATIONAL LTD Budapesta, in baza unor inscrisuri false, intrucit SC GULUCOR SRL nu figureaza in baza de data a Directiei Generale a Vamilor cu operatiuni de comert exterior.


In data de 05.12.2003, in contul SC GULUCOR SRL este transferata suma de 80.500.000 lei, din contul SC EXVAM 2000 OIL. In data de 08.12.2003 in contul SC GULUCOR SRL este transferata suma de 775.000.000 lei (387.000.000 lei si respectiv 388.000.000 lei), tot din contul SC EXVAM 2000 OIL. Din aceasta suma, in aceeasi zi se schimba in dolari suma de 642.884.679 lei, rezultind suma de 19.350 dolari, ce se transfera in contul SC LAKELAND PACIFIC CORPORATION LTD deschis la CENTRAL EUROPEAN INTERNATIONAL BANK Budapesta.


Pe 10.12.2003, in baza a 4 ordine de plata sint transferate in contul SC CASTOR INTERNATIONAL SRL sumele de 499.000.000 lei, 398.000.000 lei, 499.000.000 lei, 147.500.000 lei, in total 1.543.500.000 lei. Pe 11.12.2003, din contul firmei CASTOR INTERNATIONAL, din suma transferata din SC EXVAM 2000 OIL SRL, se transfera suma de 704.000.000 lei, in contul SC MELHEM COMPANY PROD SRL, iar restul de 840.000.000 lei se transfera in acelasi cont, in data de 12.12.2003, de unde sumele sint ridicate in numerar, cu titlu plati catre persoane fizice pentru achizitii produse agricole. Atit firma CASTOR INTERNATIONAL SRL cit si SC MELHEM CPMPANY PROD SRL au fost controlate de OMAR HAYSSAM.


Din extrasul de cont si documentele aferente emise de SC EXVAM 2000 OIL DISTRIBUTION COM SRL, semnate de POP ALEXANDRU, si dupa data actului de cesiune a partilor sociale rezulta clar controlul pe care acestea il exercita atit asupra societatii EXVAM 2000 OIL cit si asupra SC GULUCOR SRL.


Banca Nationala a României – Directia Supraveghere a stabilit ca operatiunile pe contul SC EXVAM 2000 OIL SRL nu reflecta o activitate economica propriu-zisa, avind caracteristicile unui cont de transfer, in conditiile in care sumele incasate de la diferite societati comerciale sint fie transferate mai departe cu titlu avans marfa, fie retrase in numerar pentru restituirea unor imprumuturi, desi din activitatea desfasurata nu rezulta ca fondurile respective au fost puse la dispozitia societatii. Se are in vedere si faptul ca, la data de 14.12.2003, imputernicit pentru a ridica facturi pentru SC EXVAM 2000 OIL SRL este DIMA DRAGOS, angajat al lui MARINOIU CAMELIA si POP ALEXANDRU, iar la data de 15.01.2004, tot in numele SC EXVAM 2000 OIL SRL, ridica facturi ALEXANDRIDI ALEX IULIAN, stagiar al avocatului CLIP IONEL, avocatul lui POP ALEXANDRU si MARINOIU CAMELIA, desi pe imputernicire apare ca administrator al firmei GHEORGHIU GHEORGHE.


SC PERGUARD EXIM SRL Craiova – rambursare de 18,3 miliarde lei


La data de 30.10.2003 se infiinteaza SC PERGUARD EXIM SRL Craiova, avind ca asociati pe GUADAGNOLI MAURO (in fapt, BASEM AYYOUB) si LUIGINO PERUZZI (in fapt, NASSER EL GOMMA EK BAGL).


La data de 16.01.2004 se solicita Directiei Generale a Finantelor Publice Dolj rambursarea sumei de 18.373.950.000 lei aferenta decontului lunii decembrie 2003. Ca reprezentant al societatii in relatia cu functionarii Directiei Generale a Finantelor Publice Dolj apare o persoana care s-a prezentat sub identitatea MATEI MARIUS. Procura prin care este imputernicit MATEI MARIUS este falsa, nefiind eliberata de Biroul Notarului Public MONICA STEFANIA STROE.


In sustinerea cererii s-au depus inscrisuri false ce atestau ca SC PERGUARDO EXIM SRL Craiova a cumparat de la SC SAFAPET IMPEX SRL Bucuresti 3 linii tehnologice, care au ramas in custodie la furnizor, la adresa Bucuresti, str. Radoveanu, bl. 39, sc. A, et. 3, apt. 15. In fapt SC SAFAPET IMPEX SRL nu functioneaza la sediul social declarat sau la punctul de lucru situat in str. Andronache nr. 210.


Pe 24.02.2004, suma de 18.373.950.000 lei obtinuta din rambursarea de TVA a fost virata in contul societatii deschis la banca Transilvania – Sucursala Lipscani Bucuresti.


In perioada 27.02.2003 – 04.03.2004, intreaga suma apare ca a fost ridicata in numerar de MATEI MARIUS, in baza unor inscrisuri false (borderouri achizitii bunuri persoane fizice), direct din contul SC PERGUARD EXIM SRL, sau dupa ce o parte din suma a fost transferata in contul SC CORSGUARDO INTERMEDIA astfel: pe 27.02.2004, suma de 5,2 miliarde lei; pe 04.03.2004 suma de 2,315 miliarde lei.


Raportul de constatare tehnico-stiintifica a stabilit ca facturile proforma emise de PERGUARD EXIM catre CORSGURDO INTERMEDIA, in baza carora banca a efectuat transferul, au fost scrise de DULANYI IOSIF ALEXANDRU. Acesta este angajatul lui POP ALEXANDRU si MARINOIU CAMELIA si a scris facturile din dispozitia contabilei VIZITIU CAMELIA.


SC CORSGUARDO INTERMEDIA SRL Craiova – returnare ilegala de TVA de 19,5 miliarde lei


Pe 31.10.2003 se infiinteaza SC CORSGUARDO INTERMEDIA SRL Craiova, avind ca asociati pe GUADAGNOLI MAURO (in fapt BASSEM AYYOUB) si CORSI SALVATORE (in fapt BURINE HUSSEIN JABER.


Pe 23.01.2004, SC CORSGUARDO INTERMEDIA SRL CORSGUARDO INTERMEDIA SRL Craiova, solicita rambursarea sumei de 19.547.986.600 lei aferenta decontului lunii decembrie 2003. Imputernicit al societatii este MATEI MARIUS. In sustinerea cererii s-au depus documente false care atestau ca SC CORSGUARDO INTERMEDIA SRL Craiova a achizitionat de la SC CORALY TRADING 2003 SRL Bucuresti utilaje tehnologice, pe care le-a lasat in custodie societatii furnizoare. Societatea furnizoare nu functioneaza la sediul social declarat, iar imputernicirea pe numele MATEI MARIUS este falsa. De asemenea asociatii SC CORALY TRADING SRL, respectiv KADHIM ALI SHLAKA si NASSER M. FIADHED au identitati false.


La data de 24.03.2004 suma de 19.547.986.600 lei se vireaza in contul CORSGUARDO INTERMEDIA SRL Craiova, deschis la Banca Transilvania – Sucursala Lipscani Bucuresti.


Suma a fost transferata apoi, in mod fractionat, dupa cum urmeaza:


• 26.03.2004: in contul SC NAM STAR 2000 IMPEX SRL suma de 4 x 499.000.000 lei, reprezentind 1,996 miliarde lei;


• 26.03.2004: 2 miliarde lei, ridicate in numerar de MATEI MARIUS;


• 26.03.2004: in contul SC NAM STAR 2000 IMPEX SRL – 3 miliarde lei;


• 27.03.2004: 1,5 miliarde lei, ridicate in numerar de MATEI MARIUS;


• 29.03.2004: in contul SC ROYAL 2001 SRL suma de 3 x 499.000.000 lei, rezultind 1,497 miliarde lei; in contul SC NAM STAR SRL suma de 3 x 499.000.000 lei, rezultind 1,497 miliarde lei;


• 29.03.2004: 2,5 miliarde lei ridicati de MATEI MARIUS;


• 30.03.2004: 2 miliarde lei ridicate de MATEI MARIUS;


• 31.03.2004: 1,5 miliarde lei ridicate de MATEI MARIUS.


Din sumele intrate in contul SC NAM STAR SRL s-au efectuat schimburi valutare in dolari, care au fost transferati in contul firmei GATEWAY HOLDING LTD, deschis la banca VERWALTUNGS UND PRIVAT BANK LIECHTENSTEIN, la fel ca si in cazul firmei SC EXVAM 2000 OIL DISTRIBUTION, dupa cum urmeaza: pe 31.03.2004 – 44.500 dolari, pe 01.04.2004 – 23.500 dolari si pe 02.04.2004 – 19.000 USD, in total 87.000 dolari.


Din sumele transferate in contul SC ROYAL 2001 IMPEX SRL a fost transferate in contul SC HAMPTON INTERNATIONAL LTD deschis la CENTRAL EUROPEAN INTERNATIONAL BANK – Budapesta suma de 44.700 USD la data de 31.03.2003.


Din probele administrate rezulta ca la data respectiva persoana imputernicita sa opereze pe contul SC ROYAL 2001 IMPEX SRL si SC NAM STAR SRL era LUNGU ROXANA, persoana de contact a lui WALID RAMZI SIMON, despre care stia si MARINOIU CAMELIA. De asemenea si pe firma NAM STAR, cel care coordona persoana imputernicita, respectiv SAULEAC IULIAN (care avea asupra sa stampilele si inscrisurile societatilor comerciale fantoma) era tot WALID SIMON, care tinea legatura cu EL KOULY NASHAT, caruia ii preda banii ridicati din banci, iar acesta din urma ii preda lui MOHAMED KAMEL ABDRABBO, care actiona impreuna cu MARINOIU CAMELIA.


Ordinul de plata prin care sumele din contul SC CORSGUARDO INTERMEDIA SRL sint virate in conturile SC NAM STAR SRL sau SC ROYAL 2001 IMPEX SRL au fost completate de VIZITIU CARMEN si VASILIU CARMEN – contabila si respectiv sefa de personal a grupului POP ALEXANDRU, MARINOIU CAMELIA si MOHAMED KAMEL. MOHAMED KAMEL ABDRABBO ii coordona pe BASEM AYOUB, NASSER GOMAA BAGL, BURINE JABER HUSSEIN, EL KOULY NASHAT, AL SWITI NAIL, SHABAN ABDUL HAMEED in desfasurarea activitatilor infractionale, acestia actionind din dispozitia sa. Activitatea infractionala era sustinuta si de MUSTAFA HONAR SOOD MONFARED care avea rolul de a asigura transportul invinuitilor si inculpatilor si a documentelor de la Bucuresti la Craiova si retur.


Perchezitii si telefoane interceptate


O parte din sumele obtinute erau virate in conturi din Ungaria a caror administrare era coordonata de catre MAHMOUD ABDEL FATTAH SALMAN ABU TAHOUM, realizindu-se astfel urmatoarele transferuri:


• suma de 2.269.500.000 lei, echivalentul a 70.000 dolari din suma de 9.912.000.000 lei, obtinuta din restituirea ilegala de TVA, de catre SC ROBIFIM IMPEX SRL Craiova, virata initial in contul SC IURIA UNIVERSAL SRL Bucuresti, a fost transferata in contul SC LAKELAND PACIFIC CORPORATION LTD, deschis la CENTRAL EUROPEAN INTERNATIONAL BANK.


• in perioada 29.12.2003 – 01.06.2004, alte sume decit cele provenite din cele 4 rambursari de TVA, au fost transferate in Ungaria, in contul aceleeasi firme, deschis la aceeasi banca, suma de aproximativ 495.000 USD, din contul SC GULUCOR SRL Craiova.


Din convorbirile telefonice purtate intre MOHAMED KAMEL, EL KHOULY NASHAT, SIMON WALID, ABDULATIF AHMED SAMIR interceptate, transcrise si confirmate de Tribunalul Bucuresti, a rezultat ca multe dintre documentele sau stampilele firmelor care nu functionau la sediul social declarat si folosite la transferurile sumelor de bani obtinute din savirsirea de infractiuni (BOGDAN GROUP SRL, MAYADA IMPEX SRL, NAM STAR 2000 COMIMPEX SRL, KRAL TRADING SRL si ROYAL 2001 IMPEX) erau ascunse la resedinta lui SAULEAC IULIAN. Au mai fost identificate ordine de plata emise de SC TRICONF IMPORT SRL pentru SC BOGDAN GRUP SRL in valoare de peste 6 miliarde lei. Cu ocazia perchezitiei efectuate la imobilul din str. Stiubei nr. 41, sector 3, imobil frecventat de SIMON WALID, MUSTAFA HAMZA BADIOR AHMED si ABDULATIF AHMED SAMIR, au fost identificate printre altele, documente in original si stampile apartinind urmatoarelor societati comerciale: SC EVELIN TOTAL SRL; SC TONY 3000 IMPORT EXPORT SRL; SC BOGDAN GROUP SRL; SC PARISA ACTIV SRL; SC KRAL TRADING SRL; SC MAIADA EXIM SRL; SC ABBAS EXIM SRL. De asemenea, au mai fost identificate, copii dupa pasapoartele pe nume de cetateni arabi care apar ca asociati sau imputerniciti in firmele mentionate mai sus, copii dupa pasaportul cu numele LUNGU ROXANA, procuri prin care SAULEAC IULIAN era imputernicit sa reprezinte societatea PARISA ACTIV SRL.


La perchezitia asupra lui ABDULATIF AHMED SAMIR a fost identificat un telefon mobil al carui abonament era inregistrat pe firma KRAL SRL. De asemenea, la perchezitia autoturismului condus de MUSTAFA HAMZA BADIOR AHMED au fost identificate ordine de plata, completate si stampilate, datate 19.11.2004, emise in mod succesiv pentru aceleasi sume de SC CLEOPATRA EXIM SRL catre SC TRICONF IMPEX SRL si de SC TRICONF IMPEX SRL catre SC BOGDAN GROUP SRL.


SC BOGDAN GROUP SRL nu functioneaza la sediul social declarat in scopul sustragerii de la plata obligatiilor datorate statului, nu are declarate conturi bancare.


Societatile comerciale EVELIN TOTAL SRL si SC PARISA ACTIV SRL au realizat transferuri externe de 1.621.544 dolari si respectiv 2.023.789 dolari in baza unor documente false, intrucit acestea nu efectuasera operatiuni de import-export. Aceste societati au fost identificate, in perioada anului 2003 ca fiind folosite si de catre YAKHNI ABDULKADER, trimis in judecata in 15.07.2004.


In loc de concluzii…


Din cele de mai sus, raportat si la participatia lui SIMON WALID, se retine ca MUSTAFA HAMZA BADIOR AHMED, ABDULATIF AHMED SAMIR, impreuna cu SIMON WALID si SAULEAC IULIAN, actionau ca o celula in structura grupului infractional organizat, al caror rol era de a identifica, infiinta sau modifica societati comerciale de tip fantoma, care sa fie folosite de catre alti membri ai grupului infractional organizat la savirsirea infractiunilor de evaziune fiscala (prin inregistrarea facturilor in vederea deducerii cheltuielilor pe marfuri cumparate la negru) sau la spalarea banilor provenite din aceste infractiuni sau din infractiunea de inselaciune in dauna statului, fiecare dintre membrii acestei celule, asigurind conexiunea cu alte celule. Astfel, SIMON WALID era legatura celulei conduse de MOHAMED KAMEL, zis DAHI, in timp ce MUSTAFA HAMZA BADIOR AHMED era conexiunea cu o alta celula, din care faceau parte si asociatii SC CLEOPATRA IMPEX SRL si SC TRICONF IMPORT SRL.


De asemenea, mai rezulta legatura dintre POP ALEXANDRU si MAHMOUD ABU TAHOUM – pe relatia cu SC LAKELAND PACIFIC, care are conturi deschise in Ungaria – si cu ABDULATIF AHMED SAMIR si AHMED HAMZA BADIOR MUSTAFA, prin ordinele de plata emise de SC EXVAM SRL catre SC PARISSA ACTIV SRL.


Dosarul a fost trimis spre solutionare Tribunalului Bucuresti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS