8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFacturi fictive si la celelalte firme ale familiei Potirca

Facturi fictive si la celelalte firme ale familiei Potirca

Directia Generala a Finantelor Publice Gorj a descoperit nereguli si la celelalte trei firme ale familiei de romi Potirca, din Tirgu Jiu. Verificarile desfasurate in colaborare cu directii din peste zece judete au scos la iveala o serie de facturi fiscale fictive.


Dumitru Udroiu, directorul Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Gorj, a declarat ca SC OLITON, SC SIATRA si SC DEMRAX au derulat mai multe contracte cu diverse societati din România, in domeniul comertului cu metale feroase si neferoase.


S-a stabilit ca o parte dintre firmele cu care au fost incheiate actele sint societati-fantoma, care nu exista in evidentele Oficiului National pentru Registrul Comertului. Din estimarile finantistilor gorjeni rezulta ca evaziunea fiscala produsa de cele trei firme o va depasi pe cea evidentiata in urma controlului la SC LUMETAL, alta societate condusa de Constantin Potirca, acesta fiind intre altele si presedintele Patronatului Oamenilor de Afaceri de Etnie Roma din România.


Conform concluziilor raportului intocmit de DGFP Gorj si aflat in prezent la Inspectoratul Judetean de Politie Gorj, familia Potirca a produs prin firma LUMETAL Tirgu Jiu o evaziune fiscala de peste 38 de miliarde de lei. Dumitru Udroiu a mai declarat ca, dupa ce vor fi finalizate si in functie de rezultate, rapoartele cu controalele efectuate la societatile SIATRA, DEMRAX si OLITON vor fi inaintate organelor de ancheta.


In prezent, Directia Finantelor Publice Gorj a blocat conturile firmelor lui Potirca, pentru a recupera mai multe sume de bani confiscate de Garda Financiara. Potrivit lui Constantin Potirca, de la societatile sale au fost confiscate peste 50 de miliarde de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS