10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 250 de oi au murit intr-un accident de circulatie

Peste 250 de oi au murit intr-un accident de circulatie

Un accident mai putin obisnuit a avut loc ieri-dimineata pe raza comunei Plesoiu, din judetul Olt. Un autotren incarcat cu 650 de oi s-a rasturnat intr-o curba din localitate si a intrat in curtea unui satean, oprindu-se la citiva metri de casa in care dormeau doua fetite. Georgev Peter Karacobanov, de 26 de ani, din orasul Kazanlak – Bulgaria, conducea, in jurul orei 6.30, pe raza comunei mentionate, un autotren marca DAF, cu numarul de inmatriculare KBM-1198, care transporta 650 de oi.


Potrivit informatiilor furnizate de subcomisarul Claudia Radu, purtatoarea de cuvint a IJP Olt, soferul bulgar, din cauza neatentiei, a pierdut controlul volanului intr-o curba usoara, a parasit carosabilul si s-a rasturnat in curtea lui Marian Purcel, nu inainte de a distruge aproximativ 20 de metri de gard.


„Eram prin curte, dadeam de mincare la animale, cind, deodata, am auzit un vuiet si un zgomot puternic in fata casei. Am fugit sa vad ce s-a intimplat si nu mi-a venit sa cred cind am zarit ditamai tiru’ la mine in curte. Gardul era facut zob, iar tirul se oprise la citiva metri de casa. Daca mai inainta putin, intra cu totul in casa, iar in camera de la drum dormeau fetele, care au doar citiva ani. Ceva mai incolo e racordul la gaze de la casa vecinului… Daca avea viteza mai mare, ar fi fost un dezastru aici“, a spus Marian Purcel.


In urma accidentului a rezultat moartea a 252 de oi, precum si ranirea lui Markov Alecsi Dimitrov, de 44 de ani, din localitatea bulgara Kiriu, pasager in autotren, care a fost internat la Spitalul Judetean din Slatina. Politistii i-au retinut permisul de conducere soferului bulgar si continua cercetarile in vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor care au dus la producerea accidentului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS