24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRadio Lumina a inceput sa emita pentru a impartasi mehedintenilor sfintele invataturi ale Bisericii

Radio Lumina a inceput sa emita pentru a impartasi mehedintenilor sfintele invataturi ale Bisericii

Cu ocazia praznuirii Sfintului Mare Mucenic Gheorghe – purtatorul de biruinta – ocrotitorul spiritual al municipiului Drobeta Turnu Severin, simbata, 23 aprilie, a avut loc inaugurarea postului crestin de radio al Episcopiei Severinului si Strehaiei – Radio Lumina, pe frecventa 90,40 MHz. Programul a debutat cu transmisiunea in direct a Sfintei Liturghii, care a fost savirsita pe platforma amenajata in fata catedralei Episcopale de Inalt Prea Sfintitul Teofan, Mitropolitul Olteniei, impreuna cu un ales sobor de ierarhi – membri ai Sfintului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.


„Acest post de radio se doreste a fi un membru in familia mass-media mehedintene, avind drept scop impartasirea sfintelor invataturi si taine ale Bisericii“, a spus Prea Sfintitul Parinte Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei, care a dorit sa multumeasca si domnului George Constantin Paunescu pentru sprijinul oferit la infiintarea postului Radio Lumina. Postul se adreseaza tuturor categoriilor de ascultatori si transmite zilnic Sfintele Slujbe, in direct, de la Catedrala Episcopala din Drobeta Turnu Severin, precum si programe speciale de educatie religioasa, muzica sacra, de folclor românesc si emisuni pentru copii. Emisiunile de actualitati isi propun sa mediatizeze evenimentele bisericesti, dar vor cuprinde si informatii utile despre manifestarile culturale sau evenimente importante din plan national, international, regional si local. Episcopia Severinului si Strehaiei doreste sa ofere slujirea ei comunicationala, pentru a contribui la unitatea bisericeasca si nationala, la cultivarea limbii române si a traditiilor culturale, pentru a apropia oamenii in duhul iubirii de Dumnezeu si al respectului reciproc. Intr-o societate care traieste intens valoarea libertatii, Radio Lumina isi propune sa puna la dispozitia publicului ascultator si alternativa unor programe culturale, ziditoare de suflet. Daca piata mediatica este orientata dupa principii comerciale, Radio Lumina va incerca sa ofere publicului ascultator alt mod de a privi lumea, in lumina umanismului crestin. Reinfiintata dupa 600 de ani, Episcopia Severinului si Strehaiei isi desfasoara sub indrumarea PS Nicodim misiunea de propovaduire a cuvintului lui Dumnezeu si de coordonare a activitatii bisericesti din judetul Mehedinti. Din 23 aprilie, indeplinirea acestei misiuni se realizeaza si cu sprijinul Radio Lumina, pe 90,4 MHz. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS