16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateParchetul de pe linga Tribunalul Gorj se afla in criza de cadre de conducere

Parchetul de pe linga Tribunalul Gorj se afla in criza de cadre de conducere

Mai multe posturi de conducere din cadrul Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj au ramas vacante in urma expirarii mandatelor procurorilor care le ocupau. Au ramas libere postul de prim-adjunct al Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj, in care s-a aflat timp de noua ani Constantin Pupazan, si cel de sef al Sectiei Judiciar, ocupat pina nu de mult de Janeta Cosmulescu, actuala purtatoare de cuvint a Parchetului judetean.


De asemenea, posturile de prim-procurori ai Parchetelor de pe linga Judecatoriile Tirgu Jiu si Novaci au ramas vacante. La Tirgu Jiu prim-procuror cu delegatie de la Consiliul Superior al Magistraturii era Dumitru Bocsan, iar actualului prim-procuror de la Novaci, Mihai Cepoi, i-a expirat mandatul. Pe linga lipsa de cadre de conducere, Parchetul de pe linga Tribunalul Gorj se confrunta si cu o acuta lipsa de fonduri pentru achizitionarea de aparatura si materiale.


Suma alocata in acest scop de ministerul de resort pentru Parchetul Judetean Gorj este de 10.000.000 de lei. De mentionat ca toate Parchetele locale au facut cereri pentru dotarea cu aparatura audio-video, necesara in activitatea procurorilor. Potrivit conducerii Parchetului Judetean Gorj, prioritara este insa o masina de gaurit, intrucit foarte multe dosare sint groase si nu mai pot fi legate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS