7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Scurte stiri

Primaria vrea sa imprumute 500 de miliarde de lei de la BCR


Primaria Craiova intentioneaza sa contracteze un credit de circa 500 de miliarde de lei de la BCR pentru a rezolva problema reparatiei si modernizarii tuturor strazilor din oras. Potrivit primarului Antonie Solomon, rambursarea imprumutului ar putea fi esalonata pe zece ani, cu o dobinda avantajoasa. „Putem sa platim circa 100 de miliarde pe an, avem voie sa indatoram bugetul local cu pina la 20%“, a declarat Antonie Solomon. O alta idee lansata de administratia locala consta in imprumuturi de la populatie, prin emiterea de obligatiuni municipale, in valoare de circa 100 de miliarde de lei intr-o prima faza. Primarul Solomon a spus ca ar cumpara si el obligatiuni in valoare de 200-300 de milioane de lei, dupa ce va vedea daca legea ii permite acest lucru. Obligatiunile vor fi lansate pe piata pentru proiectul primarului privind modernizarea centrului istoric al Craiovei, ale carui costuri au fost estimate la peste 200 de miliarde de lei.


Garda Financiara Gorj va lucra si de Paste


Garda Financiara Gorj va organiza, pentru perioada sarbatorilor de Paste, un serviciu de inregistrare a reclamatiilor si nemultumirilor cetatenilor. Acest serviciu va fi asigurat permanent de un comisar, iar la numarul de telefon 219199 vor putea fi sesizate nereguli constatate in activitatea agentilor economici. Serviciul de permanenta va fi organizat in colaborare cu celelalte institutii de control din judet, fiind intocmit si un grafic cu echipe de control operative.


Politistii comunitari din Craiova au aplicat amenzi de 600 de milioane de lei


Politia Comunitara Craiova a intocmit primul raport de activitate de la infiintare. Potrivit acestuia, agentii comunitari au aplicat pina acum amenzi contraventionale in valoare de aproximativ 600 de milioane de lei, pentru hotariri locale care reglementeaza conditiile de comercializare a anumitor produse, precum si pentru tulburarea ordinii si linistii publice. Acestia au participat si la actiuni de control ale inspectorilor primariei, asigurindu-le protectia. Printre aspectele sesizate s-au numarat si doua cazuri de comercializare ilegala a 34 de bonuri pentru achizitia de ingrasaminte emise de Ministerul Agriculturii.


Un consilier local a inceput sa cinte la conferinta de presa


Conferinta de presa a PUR Gorj a fost presarata joi cu momente picante, oferite de unul dintre membrii partidului, consilierul local din Alimpesti, Leonida Berghel. Dupa citeva discutii legate de temele care urma sa fie abordate in cadrul conferintei de presa, Leonida Berghel a inceput, spre surprinderea asistentei, sa cinte o melodie populara. Timp de citeva momente, cei de fata au ramas cu gura cascata. Consilierul local Leonida Berghel este recunoscut pentru prestatiile sale originale pe la nuntile sau petrecerile consatenilor. In cadrul conferintei de presa a vorbit despre poluarea apelor din comuna si de faptul ca a fost imputernicit de consiliul local sa le dea amenzi celor care arunca gunoiul la intimplare. „Primarita din Alimpesti mi-a dat un carnet de procese-verbale, sa pot sa dau amenzi. Este o vorba de o hotarire a consiliului local“, a precizat consilierul local din Alimpesti.


Municipalitatea achizitioneaza garduri in valoare de un miliard de lei


Primaria Craiova a organizat licitatie pentru construirea de garduri pe Calea Bucuresti. Deoarece nu se cunoaste valoarea exacta a investitiei, dar si din cauza lipsei de bani, s-a hotarit ca acestea sa fie montate pe metru linear. „Avem la dispozitie un miliard de lei. Daca va mai fi nevoie, vom mai aloca bani si la rectificarea de buget. Atunci nu vom mai organiza licitatie, continuind lucrarile cu firma care va fi declarata cistigatoare acum“, a precizat viceprimarul Gheorghe Nedelescu. Gardurile care vor fi montate sint de doua tipuri. Unele vor fi asezate pe spatiul verde, fiind folosite pe post de despartitoare, insa, in prima faza, numai in cazurile in care acestea lipsesc. Cele din a doua categorie vor fi amplasate pentru a stopa parcarea masinilor pe trotuare, acolo unde se cunoaste ca acest fenomen a luat amploare. Autoritatile locale incearca astfel sa ii oblige pe craioveni sa nu mai afecteze circulatia trecatorilor. Municipalitatea intentioneaza, in viitor, sa inlocuiasca toate gardurile, insa actiunea va fi posibila numai daca vor exista suficienti bani la bugetul local. Dupa montarea gardurilor, ramine de vazut daca acestea nu vor fi furate de „precupetii“ de fier vechi.


Magazin ROMTELECOM in Craiova


ROMTELECOM, prin Directia de Telecomunicatii Dolj, anunta ca pe 25 aprilie 2005 va deschide un nou si modern magazin in Craiova, str. Unirii, nr. 57, care va oferi o gama completa de produse si servicii de telecomunicatii:


– Vinzari produse si servicii de telefonie fixa ROMTELECOM


– Vinzari produse si servicii de telefonie mobila COSMOROM


– Vinzari de servicii INTERNET ROMTELECOM


– Incasare factura telefonica


– Relatii cu Clientii


Mentionam ca in aceeasi data isi inceteaza activitatea Oficiul Comercial nr. 6, str. Amaradiei nr. 27, si punctul de lucru din str. Nicolaescu Plopsor nr. 4.


Pentru plata facturii telefonice va puteti adresa oficiilor Companiei Nationale de Posta si bancilor: BCR, BANC POST, BANCA TIRIAC, BANCA TRANSILVANIA, HVB BANK, BANCA ROMEXTERRA, ING BANK, A.B.N. AM RO BANC.


Programul de functionare al magazinelor Romtelecom este: LUNI-VINERI, intre orele 10.00-18.00.


Primaria Tirgu Jiu va primi sesizari si pe internet


Primaria municipiului Tirgu Jiu va primi, din aceasta toamna, sesizari din partea cetatenilor si prin intermediul internetului. Mugurel Predescu, seful Serviciului Informatic din cadrul primariei, a spus ca cererile vor fi inregistrate, iar cetatenii vor primi raspunsul in format electronic, pe o adresa de e-mail, si in scris.


Inspectorul-sef al IJP Olt infiinteaza corp de control


Chestorul Ion Stoica, noul sef al IJP Olt, a ramas uimit cind a aflat ca predecesorul sau nu a avut corp de control. Deoarece i s-a parut neobisnuita o asemenea situatie, Stoica a cerut deja noilor colegi o lista care sa contina trei nume, un comisar si doi comisari-sefi, pentru a forma corpul de control al comandantului politiei oltene. „Nu pot sa lucrez fara corp de control. Trebuie sa ma bazez pe cineva, adica pe membrii corpului de control al inspectorului-sef. Cei care fac parte din acest organism ajuta foarte mult comandantul unui inspectorat de politie. Am solicitat trei nume de cadre care sa formeze acest corp de control. Vor fi numiti mai intii prin dispozitia mea de delegare, apoi prin ordin al ministrului, dupa ce o sa-l informez despre situatie. Cei trei vor avea sarcina sa analizeze orice reclamatie, inainte de a ajunge la mine“, a afirmat Stoica.


Schimb de experienta pe teme culturale


Cinci sute de elevi, precum si profesorii Scolii Populare de Arte din Rimnicu Vilcea vor participa la un dialog cultural cu omologi din Germania. Acest dialog a fost initiat in anul 2004, cind reprezentantii scolii vilcene au participat la o expozitie de pictura si icoane pe sticla la Centrul de Tineret de linga Munchen. Elevii si profesorii germani vor participa la cursurile de pictura, design vestimentar si ceramica organizate de scoala vilceana, o atentie deosebita fiind acordata realizarii lucrarilor de ceramica. Tot in aceasta perioada, oaspetii se vor bucura de excursia organizata de forurile locale pentru vizitarea manastirilor din judet.


In Craiova va functiona o noua parcare


Primaria Craiova va infiinta o noua parcare, pe strada Pinului, in spatele cimitirului Ungureni. In aceasta saptamina, firmele interesate au depus la municipalitate ofertele pentru proiectare si in cel mai scurt timp va fi aleasa societatea care va executa lucrarile de constructie. Pentru a nu mai exista conflicte, noua parcare va fi administrata de reprezentantii primariei. Autoritatile locale au apelat la aceasta varianta deoarece in zona respectiva stationeaza foarte multe taxiuri in cautare de clienti.


Au inceput lucrarile de reamenajare din jurul operelor lui Brâncusi


Lucrarile de reamenajare a zonei din jurul Coloanei fara de Sfirsit, opera care ii apartine lui Constantin Brâncusi, au reinceput in urma cu citeva zile. Acestea constau in realizarea unor drenuri si a unei inclinatii a aleilor pentru a permite scurgerea apelor pluviale. In urma lucrarilor de amenajare peisagistica, incheiate in toamna anului trecut, din cele doua parcuri din Tirgu Jiu in care se afla operele lui Brâncusi s-a constatat ca in unele locuri apa balteste, iar pavimentul se transforma in noroi. Constantin Cretan, purtatorul de cuvint al Primariei Tirgu Jiu, a spus ca lucrarile se vor efectua si in Parcul Central, acolo unde se afla Masa Tacerii si Poarta Sarutului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS