20.6 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTitu l-a „executat“ pe Titi

Titu l-a „executat“ pe Titi

Subsemnata, Nicola Lidia, domiciliata in Craiova, str. Tineretului, bl. 77B, sc. 2, ap. 5, tel: 0745.024.166, 48.46.57, va aduc la cunostinta urmatoarele:


In anul 2002, am cumparat de la BCR Craiova, prin licitatie, doua imobile care de fapt sint in aceeasi curte, dar au intrari diferite, unul pe strada Bucovat, nr. 51, iar celalalt pe strada Ecaterina Teodoroiu, nr. 28. M-am judecat cu familia Enache Ilie si familia Sopoteanu Carmen Daiana, am hotarire judecatoreasca si titlu executoriu impotriva lor. In data de 4.03.2005, m-am prezentat cu domnul executor judecatoresc Balaci Titi la Sectia 1 Politie pentru a ne pune la dispozitie un agent de politie care, conform legii, trebuie sa asigure protectia executorului si protectia partilor.


La ora 8.30, data mentionata mai sus, s-au dat patru agenti de politie si ne-am deplasat la imobilele mentionate. Domnul Enache Ilie era foarte revoltat, ca sa il mai lasam pina luni, adica 7.03.2005. Nu am mai fost de acord pe motivul ca mai fusesem sa il evacuam si ne-a rugat sa il mai lasam pina pe data de 25.02.2005. Noi nu ne-am deplasat pe 25.02.2005 si ne-am deplasat pe 4.03.2005, lasindu-i timp sa isi ia mobila si ce ii apartine. Am fost amenintata de domnul Enache Ilie ca o sa imi demonstreze dinsul ca nu o sa stau acolo, ca dumnealui este prieten cu unii sefi de la politie, fapt ce s-a si confirmat.


A inceput sa dea telefoane. Cu cine a vorbit nu stiu, dar realitatea este ca s-a confirmat ceea ce a spus. Una dintre case era aproape evacuata, dar in jurul orei 10.30, ne-am trezit cu doi domni, zicind sa oprim evacuarea. Nu i-am cunoscut, dar i-am intrebat cine sint, iar dinsii au zis ca sint de la politie. Domnul executor i-a intrebat din ce motiv se intrerupe evacuarea. Dinsii au raspuns ca domnul comisar-sef Petrescu i-a trimis, ca are dinsul probabil o hirtie, ca altfel nu ii trimitea. Domnul executor le-a aratat actele si le-a spus ca nu au nici un motiv de a intrerupe evacuarea. Vazindu-le, domnul comisar-sef Pauna, de la Sectia 1, si domnul comisar-sef Tiulescu de la Municipiu au zis ca avem dreptate, dar dinsii nu au ce sa faca, este ordinul domnului comisar-sef al IJP Dolj, Petrescu.


Ne-au invitat sa mergem la sectie sa lamurim situatia. Deplasindu-ne la sectie, dinsii nu aveau nici un act legal; aveau un certificat de la Curtea Suprema ca pe 2.03.2005 a fost pe rol cererea de suspendare a evacuarii formulata de Enache Ilie. Domnul executor le-a spus ca asta nu este de competenta politiei, ci de competenta executorului, iar daca obtinea suspendarea, sigur venea cu ea.


In prezenta domnului comisar-sef Pauna si a domnului comisar-sef Tiulescu, am dat telefon la Curtea Suprema, de unde s-a confirmat ca s-a respins cererea formulata de domnul Enache Ilie. L-am rugat pe domnul comisar-sef Tiulescu sa ma ia si pe mine pina la domnul comisar-sef Petrescu. Acesta mi-a spus ca nu este cazul, ca merge dinsul si ii explica ca eu am toate actele in regula. Dar eu nu am lasat lucrurile asa si m-am deplasat la domnul comisar-sef Petrescu si l-am rugat insistent sa imi arate si mie documentele care stau la baza opririi evacuarii. Dinsul mi-a raspuns ca nu are nici o hirtie, dar sint la domnul Tiulescu. I-am spus ca am vazut ce are dinsul si ca problema nu este de competenta politiei. Am vrut sa ii arat actele sa vada ca dreptatea este de partea mea si mi-a raspuns ironic ca nu il intereseaza ce acte am. Atunci eu l-am intrebat: „Dar pe dumneavoastra ce va intereseaza? Sa incalcati legea si sa dati niste dispozitii care nu erau de competenta politiei?“. Ceea ce a facut domnul comisar-sef al IJP Dolj, Petrescu, este abuz de functie, impiedicind executorul judecatoresc sa isi desfasoare activitatea. Dinsul, prin lege, nu avea decit dreptul de a asigura protectia executorului si a partilor, nu sa dispuna sistarea evacuarii.


Anexez copie dupa procesul-verbal intocmit de executorul judecatoresc si copie dupa titlul executoriu nr. 6823/2004 si 6822/2004.


Il intreb pe domnul comisar-sef Petrescu, cum a putut sa faca un asemenea abuz?


GdS: Doamna Lidia Nicola, dupa cum a spus chiar comisarul-sef Titu Petrescu, pentru nemultumirea dumneavoastra va puteti adresa Parchetului. Daca sint reale cele sesizate de dumneavoastra, atunci e vorba de un caz de incalcare flagranta a legii. Acest lucru il pot stabili insa numai organele de cercetare abilitate. Inspectorul-sef interimar al IJP Dolj, Titu Petrescu, a spus ca nu a dispus masura de intrerupere a executarii silite, ci doar a retras fortele de ordine pentru ca executorul nu motivase solicitarea acordarii sprijinului de catre politie. „Da ce faceti, ma anchetati pe mine? Pe acel Ilie Enache nu l-am vazut de mai mult de trei ori. Asta in audiente. Este unul dintre cei care vin mereu cu sesizari. Nu stiu daca m-a sunat in ziua aceea, pentru ca nu tin evidenta zecilor de telefoane pe care le primesc zilnic. Oricum, se vor gasi metodele legale prin care sa se rezolve situatia doamnei care v-a trimis sesizarea. Puteti s-o dirijati si dumneavoastra catre Parchet“, a spus comisarul-sef Titu Petrescu. La rindul sau, executorul Titi Balaci a declarat: „Intre biroul nostru si ministerul dumnealor (politistilor – n.r.) s-a incheiat un protocol pentru aceasta executare silita. Documentatia a fost depusa la politie cu citeva zile inainte, respectindu-se procedura legala. Eu stiu cum e domnul Titu Petrescu! Ce spune acum nu mai recunoaste peste un minut. Dar, ma rog, declaratia mea se rezuma la ceea ce am scris in procesul-verbal. Prin retragerea sprijinului, politia m-a pus in imposibilitatea de a-mi duce la cap executarea debitorului. La IJP Dolj sint acum in febra examenelor pentru ocuparea postului de inspector-sef, concurs la care participa si Titu Petrescu. Nu vreau ca, in cazul in care nu va cistiga postul, sa spuna ca asta s-a intimplat din cauza unui executor care l-a atacat in presa“. Nici noi nu vrem asta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS