10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAparatura de milioane de dolari pe butuci

Aparatura de milioane de dolari pe butuci

O mare parte din aparatura ultraperformanta a Spitalului de Urgenta Craiova a ajuns pe butuci, iar unitatea sanitara nu are bani pentru reparatii. In ultimele zile, ghinioanele s-au tinut lant la Serviciul de radiologie al unitatii sanitare amintite. Aflati in tratative cu firma depanatoare pentru repararea unuia dintre cele trei aparate de radiologie din dotare, care se incapatineaza de mai multe luni sa nu functioneze, reprezentantii sectiei s-au pomenit marti cu inca un aparat defect. Cu alte cuvinte, in cel mai mare spital din Oltenia mai este functionabil un singur aparat de radiologie. Si, ca ghinionul sa fie total, in aceeasi zi s-a defectat si tomograful computerizat de ultima generatie, spre disperarea tehnicienilor care se chinuiau sa-l repare pe cel vechi, achizitionat in 1992 de la firma Siemens.


Directorul institutiei, conf. dr. Florin Petrescu, a declarat ca pentru repararea aparaturii de radiologie s-a luat legatura cu firma depanatoare, care a promis sa-si trimita tehnicienii in cel mai scurt timp, sa rezolve problema. Directorul era optimist, considerind ca repararea aparaturii se va face in mai putin de doua zile si a spus ca in acel moment existau si alte prioritati, cum ar fi repararea aparatului de rezonanta magnetica nucleara (RMN), operatiune care presupune alta gaura semnificativa in bugetul unitatii sanitare.


Petrescu a recunoscut ca intretinerea aparaturii performante este o povara prea grea pentru bugetul spitalului, costurile depasind anual 11 miliarde de lei, dintre care numai RMN-ul consuma trei miliarde.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS