7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateReprezentantul romilor in prefectura a iscat controverse

Reprezentantul romilor in prefectura a iscat controverse

Numirea lui Ilie Bambaloi in cadrul Prefecturii Dolj, ca persoana de legatura intre prefectul Nicolae Giugea si reprezentantii etniei rome, a iscat o serie de controverse din partea sustinatorilor fostului consilier, Florin Andronache. In timp ce seful acestuia, Dumitru Tatian, presedintele Partidei Romilor, sustine ca alegerea facuta de Giugea nu este potrivita, prefectul spune ca urmareste formarea unui comitet consultativ, in care sa fie implicati toti reprezentantii acestei etnii.


„Nu stiu pe ce considerente a fost ales Bambaloi. In primul rind, nu are studii superioare, dar nici cunostinte despre programele si problemele romilor. Acesta nu este reprezentativ, deoarece nu face parte din nici o formatiune a romilor, fiind doar membru al Partidului Democrat. Am stat de vorba cu prefectul de Dolj, iar acesta mi-a spus ca dorinta lui este de a-i implica pe toti romii in proiectele pe care doreste sa le realizeze“, a precizat Tatian.


Comitetul consultativ ar urma sa se intilneasca in fiecare luna, pentru a stabili prioritatile etniei. „Avem cei mai multi romi din tara dupa Bucuresti. Doresc sa ma implic in viata acestora. Bambaloi este doar o punte de legatura dintre mine si ei. Toate deciziile care se vor lua la nivel de judet vor fi mai intii vizate de comitet. Chiar saptamina viitoare voi avea o intilnire cu asociatia studentilor romi, dupa care voi face o vizita la Scoala nr.13, unde majoritatea elevilor sint romi“, a mentionat Nicolae Giugea.


In ceea ce-l priveste pe Florin Andronache, prefectul a precizat ca acesta nu a fost dat afara, deoarece detinea un post de referent, pe durata mandatului fostului prefect Ion Calin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU