Scurte stiri

Autori


Pentru stabilirea taxei de risc, firmele doljene trebuie sa-si declare principalul obiect de activitate

Pina la sfirsitul acestei luni, agentii economici din Dolj trebuie sa depuna la Casa Judeteana de Pensii (CJP) declaratii din care sa rezulte care este principalul lor obiect de activitate. In baza acestor declaratii se va stabili taxa de risc ce trebuie platita pentru asigurarea pentru accidente si boli profesionale. Incepind din acest an, in functie de incadrare in clasa de risc, agentii economici doljeni vor plati o cota de 0,5 pina la 4 la suta, aplicata asupra fondului brut de salarii, bani ce vor fi dirijati catre fondul de risc. „Agentii economici trebuie sa vina la CJP cu o discheta pentru a primi, in varianta electronica, modelul de declaratie. Dupa completare, declaratia se depune tot la casa de pensii, in dublu exemplar – in varianta electronica si pe hirtie. Daca agentii economici desfasoara mai multe activitati, principalul obiect de activitate este determinat de numarul de angajati. Activitatea desfasurata cu cel mai mare numar de angajati este considerata activitate principala“, a declarat Jeni Filimon, sef Serviciu la Casa Judeteana de Pensii Dolj.

Profesori si elevi de la CN „Carol I “ din Craiova- in Belgia

Intilnirea de proiect de dezvoltare scolara cu tema „Metodologii comune de educare a tineretului in spirit cultural si tolerant“ a avut ca scoala coordonatoare Colegiul „Matilde Salvador“ (Spania), iar ca parteneri, Colegiul „Marie Rivier“ (Franta), Colegiul National „Carol I“ Craiova, precum si Colegiul „K.T.A. Zavelenberg“ din Bruxelles (Belgia) – locul de desfasurare al intilnirii, in perioada 10-15 ianuarie 2005. Din echipa de la CN „Carol I“, care a reprezentat România, au facut parte doua cadre didactice si doi elevi: Virginia Tusaliu (profesor coordonator), Loredana Harabor (profesor de franceza), Radu Vulpescu (elev in clasa a XII-a – bilingva franceza) si eleva Anca Iusufu (clasa a XII-a – bilingva engleza). S-a discutat despre impactul pe care l-au avut activitatile derulate anul trecut asupra fiecarei scoli si a comunitatii locale si s-au pus bazele reinnoirii proiectului pentru anul scolar 2005-2006.

Peste 300 de posturi scoase la concurs de Primaria Slatina


Primaria Slatina va scoate la concurs aproximativ 350 de posturi vacante din cadrul aparatului propriu. Actiunea ar fi trebuit sa aiba loc anul trecut, imediat dupa concedierea mai multor salariati din institutie pe motiv ca nu ar fi indeplinit conditiile optime la angajare (studii superioare etc.). Concursurile au fost insa aminate dupa ce Agentia Nationala a Functionarilor Publici (ANFP) a blocat ocuparea acestora pina la sfirsitul anului trecut. Consilierii locali au aprobat si ei in plen noua organigrama a institutiei, care a fost trimisa spre avizare Agentiei Nationale a Functionarilor Publici. Primarul Slatinei, Darius Vilcov, a spus ca nu toate posturile scoase la concurs vor fi pentru functionarii publici. Multe dintre posturile vacante vor reveni Politiei Comunitare, care a fost preluata de consiliul local. Se preconizeaza ca avizul din partea ANFP sa fie dat in cursul saptaminii viitoare, fapt care va urgenta organizarea concursurilor.

Consultanta agricola intocmeste gratuit proiecte pentru cofinantare SAPARD

Directorul Centrului judetean de consultanta agricola, ing. Constantin Cucu, a instruit ieri, la Prefectura Dolj, angajatii din cadrul centrelor zonale de consultanta cu privire la posibilitatea accesarii de catre producatorii agricoli a proiectelor din cadrul programelor SAPARD. Constantin Cucu le-a cerut inginerilor de la centrele zonale de consultanta agricola sa-i informeze pe producatori ca documentatiile pentru cofinantare necesare accesarii proiectelor pot fi intocmite gratuit de specialistii din cadrul Centrului judetean de consultanta agricola. Masura intocmirii gratuite a documentatiilor de cofinantare a fost luata la nivelul centrelor judetene pentru ca de-a lungul timpului s-a observat ca banii oferiti de programul SAPARD nu au putut fi cheltuiti pentru ca micii producatori agricoli, si asa decapitalizati, nu-si puteau permite sa plateasca firme specializate pentru intocmirea proiectelor. Asa se face ca pe anumite segmente sumele de bani prevazute de programul SAPARD nu au putut fi cheltuite. Greutatea accesarii acestor bani vine si din faptul ca solicitantul trebuie sa participe cu sume proprii, intr-un anumit procent din valoarea proiectului.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de joi, 20 ianuarie 2005

Actualitate

» 1,5 milioane de euro lunar, bani cash pentru mafioti
» „Este absolut fals. Eu nu am spus asa ceva!“
» Din cutiile postale ale craiovenilor se fura Gazeta de Sud si se pune in locul ei ESO
» Operele lui Brâncusi, inconjurate de un material folosit ilegal
» Locuitorii de pe strazile Arad si Brasov traiesc intr-un focar de infectie
» Firma locala de salubritate, amendata pentru ca imprastie gunoaie
» Directorii din Olt, cuprinsi de febra demiterilor
» Regia de Termoficare Craiova vrea sa recupereze in instanta peste 300 de miliarde de lei
» Ioan Muresan, implicat in dosarul penal Tutunul Românesc
» Dan Ilie Morega, dusmanul aprig al cotei unice de impozitare
» Directia pentru Cultura Dolj, nemultumita de fondurile alocate
» Proprietarii de Logan din Olt se inghesuie sa-si verifice „limuzinele“
» Bani pentru agricultura prin credite bancare
» PUR Gorj, inselat de partenerii de guvernare
» Batrina disparuta de la domiciliu
» Chirii de lux pentru o locuinta insalubra de la periferia Craiovei
» 300.000 de lei pentru ingrijirea unui ciine comunitar
» Bugetul local contribuie cu 36 de miliarde la curatenia orasului
» Un cetatean a „colectivizat“ in folosul sau pamintul a doua batrine
» Scurte stiri

Local

» Licitatia de vinzare a SC Zaharul SA Calafat ar putea fi anulata

Sport

» Recoba a cistigat un post de titular la Inter
» C. Zanetti si Davids, pe lista lui Juventus
» Turcii l-au pacalit pe Lucescu
» Microbistii au ales echipa anului
» „Ne omoara pantele!“
» Octavian Chihaia la Universitatea?
» Brazilienii vin pe 27 ianuarie
» Claudiu Dragan nu a alergat ieri
» „Am trecut de la +30 la -15 grade“
» „Sa-i fie rusine lui Rednic!“
» „Este un om mic, cu ambitii mici“
» Mitrita paraseste România
» Adrenalina cu Nicoleta Luciu
» In Divizia A vor juca 18 echipe
» „Cernica ii da spaga presedintelui Cretan“
» Paduret este asteptat la FC Caracal
» „Galacticii“ au fost eliminati din Cupa Spaniei
» Pavel si Hanescu – out
» Davenport nu este in cea mai buna forma
» Hewitt a evitat surpriza
» Sabau s-a calificat in optimi
» Ferrari ramine in Formula 1
» Coman si Potec – pe podium
» Barbara Schett s-a lasat de tenis
» Kuznetova va solicita daune morale
» Turneu play-off in Banie
» „Legiune olteana“ la FC Vaslui
» Sabin Ciurea s-a despartit de Arsenal Motru

Opinii

» Luna de miere a avut doar citeva zile

Top