17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOctavian Popescu a promis transparenta

Octavian Popescu a promis transparenta

Aproximativ o suta de persoane s-au inghesuit ieri intr-una dintre salile de sedinte din cadrul Prefecturii Olt, pentru a asista la numirea oficiala in functie a noului prefect al judetului, Octavian Popescu. Ceremonia a fost oficiata de ministrul transporturilor, Gheorghe Dobre, aflat in Oltenia intr-un veritabil turneu de investire in functie a noilor prefecti din zona. Proasta inspiratie a unora dintre angajatii prefecturii a facut ca evenimentul sa fie gazduit de o sala total inadecvata unui astfel de eveniment, respectiv sala in care se tin de obicei sedintele Comisiei de Dialog Social. Aceasta este o sala foarte mica, unde aproximativ o suta de persoane au fost nevoite sa se inghesuiasca pentru a asista la ceremonia investirii.

In ciuda aparentelor disensiuni de la virful partidelor politice din judet, de la investire nu a lipsit nici unul dintre mai-marii judetului. Intre acestia s-au aflat Marin Ionica (PSD), actualul subprefect, Jenel Copilau (PRM), presedintele Consiliului Judetean, cei doi vicepresedinti ai CJ, precum si presedintii celor doua partide politice care compun Alianta D.A., ambii propusi la un moment dat pentru postul de prefect: Marin Bobes (PD) si Ioan Ciugulea (PNL). De asemenea, nu a lipsit nici unul dintre directorii institutiilor publice descentralizate, dar au fost prezenti si numerosi gura-casca, dornici sa il salute pe noul reprezentant al guvernului in judet. Au participat si deputatul Aurelian Pavelescu si primarul Darius Vilcov. In discursul de investire, Octavian Popescu a promis ca singurele principii pe baza carora isi va desfasura activitatea vor fi legalitatea si competenta. „Va asigur pe toti ca voi fi un prefect al tuturor si ca ma voi ghida dupa programul politic al Aliantei Dreptate si Adevar. Veti gasi in prefectura un om normal, si nu o stinca, un om cu care veti putea colabora. De la doua lucruri nu voi face insa rabat si acestea sint legalitatea si competenta. Peste toate va domni insa transparenta“, a spus noul prefect.

Taifun printre directorii de institutii publice

Directorii institutiilor publice din judet prezenti ieri la investirea lui Octavian Popescu in functia de prefect au trecut prin mari emotii in momentul in care reprezentantul guvernului in teritoriu a declarat ca va urma o analiza a activitatii acestora. „Toti cei care au ajutat la politizarea institutiilor publice vor pleca din functiile pe care le detin in prezent. Personal, ii sfatuiesc pe cei care se simt in cauza sa-si dea demisia, altfel o voi face eu. Sigur, situatia nu este una generala, dar nici nu pot sa-i uit pe cei pe care i-am intilnit in campania electorala prin judet facind publicitate politica“, a spus noul prefect, care a precizat ca este foarte posibil ca nici unul dintre actualii directori sa nu mai ramina in functie. Popescu a mai spus ca va ramine un dusman al PSD, ca si pina acum, din moment ce oameni din cadrul acestui partid i-au creat nenumarate probleme lui si familiei: „Sint unul dintre cei mai mari dusmani ai fostului partid de guvernamint, care, de un an si jumatate, prin tot felul de masinatiuni, mi-a creat probleme mari. Intre mine si acest partid nu poate exista reconciliere sau colaborare, dar asta nici nu inseamna ca voi declansa acum o vinatoare de vrajitoare“.

Patru pentru scaunul de subprefect

Postul de subprefect al judetului continua sa tina capul de afis al luptei politice din judet. Marin Bobes, presedintele PD Olt, a incins spiritele cind a declarat ca nu ar fi bine ca postul de subprefect sa fie detinut de PUR, deoarece Alianta D.A. a cistigat alegerile. „Dupa ce PD a obtinut prefectura, corect ar fi ca PNL sa numeasca al doilea om in judet. In proportie de 99%, PNL va fi cel care va decide noul subprefect al judetului, asta v-o spun sigur“, a declarat Marin Bobes. Pentru prima data a fost facuta publica ieri nominalizarea persoanelor propuse sa ocupe postul amintit. Ioan Ciugulea, presedintele PNL Olt, a spus ca viitorul subprefect de Olt va fi numit din rindul a patru membri ai partidului pe care il reprezinta in judet. Persoanele aflate in carti pentru a detine postul de subprefect sint: George Stirbu, Marian Hristea, Carol Kovacs si Gabriel Bratucu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS