20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiovenii doresc să se racordeze la conducta de gaze

Craiovenii doresc să se racordeze la conducta de gaze

Tot mai mulţi craioveni au optat din noiembrie pentru racordarea la reţeaua de gaze naturale. Conform reprezentanţilor SC DISTRIGAZ SUD, in fiecare iarnă, numărul cererilor creşte semnificativ. Din lipsa banilor, pină la sfirşitul anului, nu se vor mai realiza extinderi importante in acest domeniu. Singurele investiţii de acest gen care vor fi efectuate vor fi suportate de consiliul local.

Majoritatea solicitanţilor sint insă craiovenii care locuiesc pe străzi unde nu există incă o conductă de gaze. In cazul lor, situaţia se complică pentru că viitoarele lucrări necesită anumite sume pentru investiţii. Cu o situaţie mai „roz“ se confruntă cei care au nevoie doar de prelungirea conductei de gaze. Conform modificărilor legislative din acest an, pentru a beneficia de gaze, craiovenii trebuie să aştepte o perioadă mai indelungată, dar şi să intocmească mai multe documente. Acest lucru este descurajant pentru unii, care ajunşi la casieria SC DISTRIGAZ SUD preferă să se intoarcă acasă cu „miinile in buzunare“. „Mai sint şi craioveni care, cind aud ce trebuie să facă, spun că mai bine cumpără lemne. Nu ii obligăm să depună cererile, deci mai bine se dau bătuţi. Actele necesare sint stabilite prin HG nr.1043/2004“, a menţionat un angajat al SC DISTRIGAZ SUD.

Străzile fără conducte de gaze, uitate de SC DISTRIGAZ SUD

Craiovenii trebuie să achite 100.000 de lei, reprezentind tariful perceput de societate pentru a analiza şi evalua posibilitatea de racordare, apoi trebuie să completeze o cerere tip. Cheltuielile pentru instalaţia din incinta consumatorului sint suportate de acesta. Tot in sarcina solicitantului revine şi obligaţia de a contacta firmele specializate pentru efectuarea branşamentului. In schimb, din bugetul SC DISTRIGAZ SUD vor fi suportate cheltuielile pentru extinderea reţelei de gaze pină la proprietatea solicitantului. In această situaţie se ajunge numai in cazul in care instituţia acceptă cererea de racordare, urmind completarea altei cereri, in baza căreia se incheie un contract intre utilizator şi furnizorul de gaze. In cazul in care solicitarea este refuzată, deoarece conducta nu suportă un debit mai mare sau nu există una stradală, cererea este reţinută in baza de date şi i se va da curs in funcţie de posibilităţi.

„M-a costat foarte mult pină am reuşit să imi trag şi eu gaze. 40 de milioane a trebuit să scot din buzunar ca să plătesc tot. Este o investiţie pe termen lung, pentru că, in caz contrar, aş fi preferat să cumpăr tot lemne. Am avut un amic care m-a ajutat să obţin mai repede acordul. Altfel, mă plimbau de la unul la altul şi poate renunţam“, a spus un craiovean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS