18.3 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateGenica isi da in git acolitii daca nu-l scapa de beci

Genica isi da in git acolitii daca nu-l scapa de beci

MAI face public rezultatul anchetei interne, care l-a avut ca tinta pe chestorul Constantin Codita. „Megaomul“ de afaceri Genica Boerica nu se lasa de smecherii nici macar in arest. De frica detentiei prelungite si binemeritate, „boerul“ trage sfori si cauta persoane influente in stare sa accepte spaga pentru a-l elibera. Ba, mai mult, liderul craiovean al mafiei alcoolului isi avertizeaza acolitii ca, daca nu-l scapa de puscarie, se vor regrupa dupa gratii. „Instructiunile“ au fost gasite in chilotii „boerului“, dupa vizita avocatului sau la arestul Parchetului de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie. Astazi se anunta oficial rezultatul anchetei pe care Corpul de Control al ministrului administratiei si internelor a facut-o la IJP Dolj.

Biletelul din chiloti

Renumit pentru „relatiile“ sale sus-puse, Boerica nu-si dezminte faima nici macar in arestul Parchetului de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie si da dispozitii clare celor „de afara“. Potrivit unui comunicat al institutiei amintite, la perchezitia corporala facuta dupa vizita avocatului sau, inainte de reintroducerea in arest, gardienii au gasit in chilotii „boerului 0147 un biletel cu instructiuni catre „apropiatii“ inca liberi. Ordinele faceau referire la situatia lui juridica si la modul in care trebuie continuate afacerile. Asa ca, Boerica i-a dat dispozitie lui „Mario“ sa gaseasca o modalitate de a stopa „fluxurile financiare“ catre Siria, aflate in derulare in momentul arestarii sale, si stergerea urmelor celor deja efectuate. Un alt ordin privea finantarea lui de catre ceilalti membri ai gruparii sale, astfel incit sa aiba banii la indemina atunci cind va fi necesar. O alta sarcina data prietenilor era de a-i cauta „un avocat cu influenta pe linga Curtea de Apel“, care sa fie „capabil“ sa-i obtina punerea in libertate. Ordinele erau intarite prin amenintarea ca, in cazul in care „arestarea lui va fi prelungita“, toti ceilalti membri vor fi deconspirati si ca ar fi cazul sa faca ceva, macar sa ceara o expertiza medico-legala din care sa reiasa ca nu suporta regimul de detentie.

A vrut sa sara pe geam

In sprijinul acestor lucruri, Biroul de Presa al Parchetului de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie mentioneaza: „Dincolo de continutul acestui bilet se releva in context faptul ca la 3 octombrie 2004, ora 6.10, cu ocazia descinderii efectuate la resedinta sa din Craiova, Calea Unirii nr.70, judetul Dolj, inculpatul a escaladat o serie de obstacole (o fereastra de 2,8 metri si un gard) in incercarea de a evita retinerea sa. Aceste ultime aspecte au fost fixate, la aceeasi data, pe suport video, cu ocazia reconstituirii efectuate imediat dupa capturarea sa“.

Ancheta Corpului de Control, la final

Surse judiciare au declarat ca, astazi, MAI face public rezultatul anchetei, care l-a avut ca tinta pe chestorul Constantin Codita. Aceleasi surse au declarat ca pentru seful IJP Dolj vestile nu vor fi tocmai bune pentru ca ofiterii care au venit de la Bucuresti si-au dat seama ca seful politiei doljene are „o serie de legaturi nepermise cu elemente din lumea interlopa locala“. Ancheta a fost ordonata de ministrul de interne Marian Saniuta, dupa ce s-a ajuns la concluzia ca seful IJP Dolj a locuit intr-un apartament de-al lui Boerica. Banuieli existau de mai multa vreme si tocmai din aceasta cauza descinderea la vila lui Boerica s-a facut fara ca politistii din Craiova sa fie anuntati. La actiune au participat numai ofiteri de la Crima Organizata si UM 0962 din Capitala, coordonati de procurori ai Parchetului de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Regele neincoronat al alcoolului

Amintim ca, in zorii zilei de 3 octombrie, oamenii legii din Capitala au facut o ampla actiune in Craiova, care viza arestarea lui Boerica, dar si perchezitiile simultane ale tuturor locuintelor lui si ale cunoscutilor. Mascatii au inceput prin a-i bate lui Genica Boerica la poarta, in jurul orei 6.00, la aceeasi ora la care i-au sunat la usa si contabilei acestuia, Elena Popa. Dupa ce au intors pe dos intregul palat al lui Boerica, ridicind tot ce putea constitui proba – de la documente si dosare pina la arme de foc, ambalate toate in zeci de saci si cutii de carton – jandarmii l-au „saltat“ si pe regele neincoronat al alcoolului din Craiova. Incadrat de mascati care tineau la indemina pistoalele-mitraliera, pentru a putea actiona in cazul oricarei incercari de evadare a celui retinut, Genica Boerica – imbracat intr-un costum negru si cu miinile prinse in catuse – a fost condus in mare viteza la masina procurorilor, care a demarat apoi in tromba catre Bucuresti, sub escorta unei dube a Jandarmeriei.

Avocatul Dan Nastrut, aparatorul lui Genica Boerica, a declarat dupa arestarea clientului sau ca acuzatiile aduse acestuia nu sint fundamentate si pe concluziile unei expertize, motivind ca aceste infractiuni economice nu au putut fi dovedite prin expertiza facuta de catre organele competente. Cu toate acestea, aparatorul lui Boerica a precizat ca exista un raport al Curtii de Conturi, „insuficient de explicit, de unde nu se poate trage concluzia ca Boerica a facut afaceri ilegale cu bauturi alcoolice si, deci, nu poate fi acuzat de rambursari ilegale de TVA“.

Nastrut a mai declarat ca Boerica este cercetat de procurorii Sectiei a II-a din cadrul Parchetului instantei supreme inca din 2001, dar ca aceste fapte de care a fost invinuit nu au putut fi probate. De asemenea, avocatul a subliniat ca dosarul s-a disjuns, motiv pentru care clientul sau a fost trimis in judecata pentru complicitate la faptele unui alt partener de afaceri.

In ceea ce priveste armele de vinatoare gasite la perchezitia locuintei lui Boerica, „modele vechi si noi“ cum s-a exprimat Nastrut, acesta a motivat existenta lor in casa clientului sau prin faptul ca „este un vinator mai inrait“.

14 milioane de dolari

Genica Boerica a facut parte dintr-o grupare infractionala care a prejudiciat statul roman cu peste 14 milioane de dolari, prin fals privind identitatea, uz de fals si evaziune fiscala. Din retea mai faceau parte Jamal Sadik Jamal Al Adi, Elena Aurora Popa si Florian Clinciu. Totodata, s-a stabilit ca, in perioada 1998-2000, Jamal Sadik, impreuna cu mai multi cetateni arabi si romani, in baza unor acte de identitate false (pasapoarte pe numele Ahmed Hadayadi si Adeil D. Hedo), a infiintat mai multe societati-fantoma, care aveau drept obiect de activitate fabricarea si comercializarea alcoolului etilic, fara a plati accizele datorate statului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS