7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIn Dolj nu exista un adapost pentru femeile abuzate

In Dolj nu exista un adapost pentru femeile abuzate

Departamentul pentru prevenirea violentei domestice din cadrul Directiei pentru Dialog Famile si Solidaritate Sociala (DDFSS) Dolj nu dispune pina in prezent de un centru pentru primirea in regim de urgenta a femeilor abuzate.

DDFSS Dolj impreuna cu cele doua Fundatii Helios si World Vision, aliate programului de prevenire si combatere a violentei domestice, pregatesc un proiect pentru obtinerea de fonduri necesare cumpararii unui asezamint pentru persoanele care solicita cazare. „Centrul de primire in regim de urgenta «Mama si Copilul», apartinind Directiei pentru Protectia Copilului Dolj, este singurul asezamint care ni s-a pus la dispozitie si pe care il putem folosi pentru femeile care solicita cazare. Avem nevoie insa de finantare pentru cumpararea unor locuinte necesare «Centrului impotriva violentei» pentru adapostirea femeilor abuzate si care nu au unde sa locuiasca. Am solicitat si sprijinul consiliului local si speram sa obtinem ajutorul financiar necesar“, a spus Catalin Gheorghe, coordonatorul programului „Violenta in familie“.

Din luna mai, de cind fiinteaza departamentul din Craiova, putine femei au aflat de existenta centrului impotriva violentei. In prezent, pot beneficia doar de consultanta juridica si sociala. „Avem noua cereri inregistrate. Foarte putine femei au solicitat ajutorul nostru. Daca le-am putea asigura si adapost in regim de urgenta, mai multe ar apela la serviciile noastre“, a spus Catalin Gheorghe.

Protocoale semnate cu 16 institutii

DDFSS a semnat protocoalele de colaborare cu cele16 institutii abilitate in vederea prevenirii si combaterii violentei in familie. Incepind cu 1 octombrie, au intrat in vigoare colaborarile intre DDFSS, inspectoratul judetean de politie, comandamentele judetene de jandarmi, directia de sanatate publica, Parchetul de pe linga Tribunalul Dolj, Autoritatea Judeteana pentru Tineret, Directia pentru Protectia Copilului, AJOFM, Mitropolia Olteniei, Consiliul Persoanelor Virstnice, Penitenciarul pentru Minori, Serviciul de Reintegrare Sociala si Supraveghere de pe linga Tribunalul Dolj, Institutul de Cercetari Socio-Umane. „In saptamina 11-18 octombrie, se va organiza o sedinta la sediul Directiei pentru Dialog Familie si Solidaritate Sociala pentru stabilirea programului de desfasurare a parteneriatelor, pentru stabilirea prioritatilor in desfasurarea activitatii. Fiecare institutie afiliata va avea rolul combaterii violentei domestice“, a precizat Catalin Gheorghe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS