21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDISTRIGAZ SUD Craiova nu are specialisti pentru autorizarea centralelor termice

DISTRIGAZ SUD Craiova nu are specialisti pentru autorizarea centralelor termice

Cei aproximativ 4.500 de proprietari de centrale termice din Craiova ar putea scapa de plata taxelor de autorizare a instalatiei, dar si de cautarea unei firme care sa le elibereze autorizatia de functionare valabila pentru urmatorii doi ani. Guvernul a emis recent un act normativ menit sa-i linisteasca pe proprietarii de apartamente cu privire la verificarea centralelor termice.

Pentru a oferi acest serviciu, societatea de distributie a gazelor naturale, DISTRIGAZ SUD Craiova, va trebui sa-si largeasca obiectul de activitate pentru a se ocupa si de verificarea periodica a microcentralelor de apartament.

Distribuitorul de gaz nu dispune insa nici de dotarile si nici de specialistii necesari pentru a autoriza cele citeva mii de centrale termice din Craiova.

„In prezent, peste 4.500 de familii din Craiova si-au instalat centrale termice si numarul lor este in crestere. Asteptam aparitia in Monitorul Oficial, care sa lamureasca lucrurile, pentru ca ni se da o sarcina in afara logicii si tehnicii. Trebuie sa o luam de la zero, sa angajam specialisti; daca apare actul normativ, nu mai exista un termen limita. Potrivit legii, in doi ani trebuie sa intram in fiecare locuinta si atunci vom efectua si aceasta verificare. In aceste conditii, termenul limita va fi de doi ani de la data intrarii in vigoare a actului normativ“, a declarat directorul DISTRIGAZ SUD Craiova, Petre Ciocanescu.

„Mai mult se creeaza confuzie decit sa se vina in sprijinul populatiei!“

Noua masura privind autorizarea centralelor de apartament va strica socotelile pe piata firmelor specializate, cu atit mai mult cu cit Inspectia de Stat pentru controlul cazanelor ISCIR a autorizat foarte multe firme care sa efectueze contra cost revizia centralelor.

Chiar daca nu se stie de cind, verificarile se vor face gratuit, potrivit reprezentantilor societatii DISTRIGAZ SUD, decizia fiind luata ca urmare a numarului mare de sesizari primite de la abonati cu centrale termice de apartament, in special pentru exploatarea in siguranta a acestora.

Unii reprezentanti ai firmelor specializate in autorizarea centralelor considera anuntul facut de distribuitorul de gaze naturale ca fiind alarmist. „Mai mult se creeaza confuzie decit sa se vina in sprijinul populatiei. Oamenii vor astepta acum sa li se efectueze un serviciu gratuit, pentru care noi avem angajati specialisti. Ca sa nu mai dea bani pe verificari, cei care detin centrale vor prefera sa astepte echipele DISTRIGAZ si vor sta in casa cu centrale care ar putea fi vazute de specialisti abia peste doi ani“, a declarat reprezentantul unei firme, specializate in autorizarea centralelor de apartament.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS