5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePresedintele se razboieste cu sase locatari turbulenti

Presedintele se razboieste cu sase locatari turbulenti

Sase locatari, in frunte cu Nicolaie Pirjeol, cer demisia actualului presedinte al Asociatiei de Proprietari nr. 29 din cartierul craiovean Brazda lui Novac, pe care il acuza ca nu a respectat legea in cazul mai multor decizii. Ei declara ca Florin Barbulescu si-a dublat salariul fara acordul Adunarii Generale a Proprietarilor si ii imputa acestuia suma de 60 de milioane de lei. Presedintele Barbulescu vrea sa-l dea in judecata pe Pirjeol pentru calomnie, dupa ce in urma cu doua zile cei doi erau la un pas sa se incaiere in scara blocului.

„Numai pe Dumnezeu nu l-a reclamat, ca nu l-a intilnit!“

Nicolaie Pirjeol il acuza pe actualul presedinte al Asociatiei nr. 29 Brazda lui Novac, Florin Barbulescu, ca a dublat salariul sau si pe al managerului Atanasia Giurca in 2003, fara acordul Adunarii Generale a Proprietarilor. Marian Giubelan, seful Serviciului de Coordonare a Asociatiilor de Proprietari din cadrul Primariei Craiova, a lamurit aceasta problema: „Adunarea Generala din 31 martie 2004 a aprobat deja marirea propusa de Comitetul Executiv, asa ca totul este in regula. Daca Adunarea Generala nu ar fi fost consultata, sumele puteau fi imputate presedintelui si managerului. Le-ar fi dat inapoi si nu ar fi fost nici o problema. Noi am facut deja trei controale la aceasta asociatie si nu am gasit nici o neregula. Un control l-am facut special la solicitarea domnului Pirjeol. O sa mai facem unul, dar nu vad ce s-ar putea gasi“. Fost membru al Comitetului Executiv, Pirjeol a facut deja opt sesizari la asociatie si trei la primarie. El este cunoscut si catalogat drept „piricios“ de catre ceilalti locatari: „Tipa, urla, facea scandal, incit au venit vecinii. Imi aducea insulte de genul „Ba analfabetule, ai doua clase mai mult decit trenul!“. Cit despre sesizari, numai pe Dumnezeu nu l-a reclamat, ca nu l-a intilnit!“, a spus Tudor Mustafa, presedinte pina in 2001 al Asociatiei nr. 29 Brazda, perioada in care Pirjeol a facut parte din Comitet. „Din 1.200 de persoane, cite am in asociatie, de fiecare data sint aceiasi sase nemultumiti“, a completat Atanasia Giurca, managerul asociatiei.

Aproape s-au luat la bataie

Miercuri seara, spiritele la asociatie s-au incins din nou, din cauza vizitei neasteptate a lui Nicolaie Pirjeol. Vadit suparat pe acuzele aduse, presedintele asociatiei, Florin Barbulescu, a amenintat: „O sa-l dau in judecata, pentru ca nu se mai poate. Nu ne lasa sa ne desfasuram sedintele!“. Moment in care a intrat pe usa asociatiei, la fel de suparat, Nicolaie Pirjeol: „Domn’e, nu il ascultati ca va minte! Puneti-l sa va arate statele de plata, sa vedeti ce salariu a avut!“.

A luat caietul cu procese-verbale si a inceput sa-l foiasca destul de brutal. Presedintele a intervenit, luind caietul si cerindu-i sa parasesca incaperea. La fel au facut si persoanele care nu puteau sa-si plateasca intretinerea din cauza zgomotului asurzitor. Furios ca nu i se da mult disputatul caiet, Pirjeol a sarit

sa-si faca singur dreptate, incercind

sa-l recupereze. Spiritele s-au calmat la timp, fiind evitata bataia, nu insa si injuriile, care au continuat pe un ton „neprietenos“. In momentele ce au urmat, Pirjeol i-a imputat presedintelui 60 de milioane.

Cind ceva nu va convine, dati, va rog, vina pe mine!

Cel mai rostit nume si de presedintele Florin Barbulescu, si de managerul Atanasia Giurca a fost cel al lui Ilie Vadeanu, care a fost vicepresedinte al asociatiei pina in 2003, cind si-a inaintat demisia pentru ca nu mai suporta… atitudinea femeilor de serviciu! Aproape de fiecare data cind se ridica o problema, vinovat era Vadeanu. Acesta este cel care l-a propus pe actualul presedinte: „Nu inteleg de ce doresc sa il demita acum!“, a declarat Atanasia Giurca. Presedintele are si el nemultumirile lui fata de Vadeanu: „Pai zice ca nu-l lasam noi la sedintele comitetului, dar de fapt el venea cinci minute, intarita si pleca singur“.

Cele doua parti nu au reusit inca sa ajunga la un numitor comun si, conform spuselor presedintelui Barbulescu, daca nu se va gasi nimic in neregula nici la controlul ce va urma, va incheia conturile cu grupul „de soc“ la tribunal: „Am cistigat deja un proces cu unul dintre cei nemultumiti, am cistigat si recursul. Urmeaza sa procedez la fel si cu domnul Pirjeol, pentru ca nu se mai poate!“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS