10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConstantin si-a injunghiat vecinul

Constantin si-a injunghiat vecinul

Conflictul care exista intre doua familii din comuna Leu a fost din nou in centrul atentiei ieri, cind Nicu Oprica a fost injunghiat de vecinul sau, Constantin Filip. Nicu are 43 de ani si este divortat. El locuia impreuna cu mama sa, Maria. Ieri-dimineata, in timp ce ea era in sat, la cumparaturi, fiul sau a fost batut si taiat de vecini. „Ma dusesem si eu sa iau luminari ca a murit un baiat din sat. Cind ma intorceam, am vazut o prietena care zbiera ca il taie pe Nicu al meu“, a povestit Maria. Femeia a alergat intr-un suflet acasa sa vada ce se petrece. Chiar linga gard, ea l-a zarit pe baiat, care era intins intr-o balta de singe. Disperata si-a strigat vecinii pentru a anunta salvarea. Femeia a aflat de la Nicu ca doi membri ai familiei Filip au inceput sa urle la el, imediat dupa ce aceasta plecase de acasa. Pentru a nu isca un nou scandal, desi bause citeva pahare de vin, Nicu a incercat sa paraseasca si el locuinta. Din pacate, a fost intimpinat de agresori. Constantin a folosit un cutit, taindu-l in zona toracica. Nicu Oprea a fost internat ieri la Spitalul de Urgenta din Craiova. In urma investigatiilor, diagnosticul stabilit de medici a fost plaga latero-toracica. De asemenea, s-a constatat ca avea si intoxicatie acuta. Constantin Filip este cercetat in stare de libertate pentru savirsirea infractiunii de vatamare corporala.

Maria se roaga ca fiul ei sa scape cu viata

Consatenii spun ca bataile erau la ordinea zilei pe ulita lor. „Nu se apropia nimeni de casa lui Filip. Cind se imbatau faceau prapad. Incepeau sa injure si tabarau cu pietre si sticle pe locuinta lui Oprea. Astia trebuia sa taca milc daca nu voiau sa o incaseze. Lui Constantin nu ii trebuia un motiv anume pentru a incepe cearta“, a spus Ileana, o vecina.

Conflicte majore intre cei doi au avut loc si in urma cu doi ani, cind Nicu a fost de asemenea maltratat. „I-au bagat furca in ochi, de era sa ramina chior. Si acum mai are semne. S-au apucat la bataie ca a zis nevasta lui Filip ca ma tin eu cu barbatu-sau. Si atunci l-au internat tot la Spitalul nr.1. Daca moare, nu stiu ce o sa fac. Data trecuta cind l-au batut a ramas socat“, a concluzionat Maria.

Nicu este singurul sprijin al femeii, dupa ce sotul si fiica acesteia au murit. Intreg satul a ramas consternat de intimplarea care a avut loc. Batrinii se asezasera pe la colturile ulitei, spunind: „Cred ca aia ai lui Filip scapa iar. Nu le face militia nimic nici acum“. Maria se roaga ca fiul ei sa scape cu viata si spera ca macar de data asta justitia sa ia atitudine impotriva vecinilor sai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS